Bursa Savcısı Ö.K., sosyal medyanın bir iletişim aracı olduğunu, herkesin kendi duygu ve düşüncelerini özgürce paylaşabileceğini ancak hiç bir yargı mensubunun buradan Türk hukukuna, kanunlarına aykırı davranışlarda bulunmaması gerektiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden hakaretler yağdıran hakime göndermede bulunan Savcı Ö.K., “Bunlar kabul edilemez yanlışlıklar. Adalet adamına, insanına yakışmaz. Hukuk eğitimin yanında vicdan eğitimi şart.” dedi.

Bursa Savcısı Ö.K., sosyal medyada gazeteci ve muhalefet temsilcilerine hakaretler yağdıran hakim Muhammet Feyzi Aygün ile ilgili olarak paylaşımda bulundu. Paylaşımının başına bir buket kırmızı gül resmi koyan Savcı Ö.K. sosyal medyanın bir iletişim aracı olduğunu, herkesin kendi duygu ve düşüncelerini özgürce paylaşabileceğini aktardı. Ancak hukuk eğitimi almış bir yargı mensubunun, burada hukuka ve kanunlara aykırı paylaşımlarda bulunmaması gerektiğini vurguladı.

Savcı Ö.K., şu ifadeleri kullandı: “Ama hukuk eğitimi almış bir yargı mensubunun; Provokasyon amaçlı herhangi bir etnik, ideolojik ya da dini kimliği hedef alan siyasi paylaşımlarını. Doğrudan kişiyi hedef alan her türlü hakaret, küfür ve tehdit içeren sözlerini. Toplumsal huzuru bozmaya yönelik her türlü Kin ve nefreti yayan söylemlerini. Bir insanın Kişilik haklarına her türlü afişe veya rahatsız edici söz ve eylemlerini. İnsanlarını rahat ve huzurunu bozmaya yönelik kışkırtıcı, aşağılayıcı, küçük düşürücü ve ağır argo kelime içeren türde açıklamalarını doğru bulmuyoruz.”

Hukuk adamında hukuk eğitiminin yanında vicdan eğitiminin de şart olduğunu anlatan Savcı Ö.K., “Bunlar kabul edilemez yanlışlıklar, Adalet adamına/insanına yakışmaz. Hukuk eğitimin yanında vicdan eğitimi şart. Hiçbir yargı mensubu Türk hukukuna ve kanunlarına aykırı davranışlarda bulunmamalıdır. Hiçbir grubun, siyasi partinin, dini inancın değerleri evrensel insani değerlerden üstünde değildir.” ifadelerini kullandı.