Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, çözüm sürecinde hükümetin izlediği politikaya ve kendilerini bilgilendirmemesine tepki gösterdi.

Çözüm sürecinde hükümet tarafından şehit ve gazi ailelerini dinlenmediğine dikkat çeken Teke, "Başbakan Davutoğlu’ndan ve Yalçın Akdoğan’dan randevu talep ettik, vermedi. Bu süreçte hükümet şehit ailelerine tamamen kapıları kapattı. Bizlerle ve bizlerin temsilcileri ile görüşmüyor. Şehit ailelerinin fikirlerini kabul etmiyor. Çözüm sürecinin ilk başladığı yıllarda Başbakanımız ve Beşir Atalay ilk önce şehit aileleri ile görüşmüştü. Ve biz sizlerin fikir ve talepleri doğrultusunda bu süreci yürüteceğiz demişti. Gelinen süreçte Başbakan, Cumhurbaşkanı oldu köşke çıktı. Ama onların yerine gelen bakanlar ve başbakan kapılarını bize kapattı. Karşı tarafa esas çözümün diğer ayağı olan BDP, HDP, Kandil, İmralı ve Güney Doğu’dan gelen talepleri nedense gizli kapılar arkasında görüşerek çözüm noktasında her türlü görüşme sağlanıyor." dedi.

Teke, hükümetin Güneydoğu bölgesini tamamen terk ettiğine değinerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Yeri geliyor kuralların da dışına çıkılıyor. Bir terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur. Nedense şu anda Güneydoğu’da yapılan suçlar adeta çözüm süreci zarar görmesin diye örtbas ediliyor. Bölge tamamen onlara terk edildi. Terörle mücadelede önemli olan alan hakimiyetidir. Ama biz artık alanı bıraktık. Çözüm süreci yapılacaksa kuraldan, cezadan vazgeçmeden tüm vatandaşlarımıza eşit haklar tanınarak yapılmalı. Bundan sonraki sürece kilitleneceğiz. Güneydoğu’da yaşanan olaylar hoş değil, bu insanlar çözümü hak etmiyor."

'ŞEHİT AİLELERİ HÜKÜMETİN SAĞLADIĞI İMKANLARDAN DOLAYI SES ÇIKARMIYOR AMA ÜLKE ELDEN GİDİYOR'

Şehit ailelerinin yaşanan olaylara tepki göstermediğini vurgulayarak açıklamasına devam eden Teke, "Şehit ve gazi ailelerine kamuda tanınan ikinci iş hakkı ile sosyal haklar doğrultusunda tanınan imkanlardan dolayı kamuda işe giren çocukları için zafer sarhoşluğu içinde kimse ses çıkarmıyor. Ama ülke elden gidiyor. Türkiye genelinde 286 tane şehit ve gazi aileleri derneği, 17 tane federasyon var. Ama kimseden ses çıkmıyor. Her şey toz pembe değil. Biz Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza güveniyoruz. Yanlış noktasında şehit aileleri olarak bizim tepki göstermemiz gerekir. Çözüm sürecini bizden daha çok isteyen olamaz. Bizi bilgilendirin, gizli kapılar arkasında ne oluyor? Hep mi çözüm müzakere onların talepleri doğrultusunda gelişecek. Bizi de düşünün, bizi ayaklar altına almayın. Gencecik fidanlar şehadet şerbetini içti. Biz toprağın üzerinde yaşayan değil toprağın altında yatan şehit ve şuedanın yüzüsuyu üzerine ayakta duruyoruz. Bu ülke onların sayesinde ayakta duruyor." ifadelerini kullandı.