Genç nesil dinamik olursa, kendisini iyi yetiştirirse o ülkenin ekonomisi, sosyal hayatı, kültürel hayatı o kadar canlı ve güçlü olur” dedi.
Okul yıllarında sosyal faaliyetlerden kopmayan, gençlik teşkilatlarında görev yapan, sivil toplum örgütleri ile içli dışlı olan öğrencilerin ilerleyen yıllarda bunun karşılığını aldığını belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Öğrencilik yılları insanının kendisinden fedakarlık yaptığı yıllardır. Eğer bu yılları iyi değerlendirirseniz, kendinizi iyi yetiştirirseniz ve gelecekle ilgili planlarınız varsa, başarıyı yakalarsınız. Bu toplumun, ülkesini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ilim ve irfan sahibi gençlere ihtiyacı vardır. Eğer gençlik sadece gününü kurtarmaya çalışırsa, toplum olarak gelecekte ciddi sıkıntılar çekeceğimiz anlamına gelir” dedi.
Necip Fazıl Kısakürek'in gençliği çok iyi tarif ettiğini ifade eden Pakdil, “'Necip Fazıl diyor ki; (Kim var? ' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım! ' cevabını verici, her ferdi 'benim olmadığım yerde kimse yoktur! ' fikrini besleyici bir dâva ahlâkına kaynak bir gençlik... Can taşıma liyakatini, canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara ve o nispetle usûle, stratejiye uygun bir gençlik... ) Biz şimdi 2023 ve 2071 hedeflerini koyduk. Hedeflerimizi en ince noktasına kadar planladık. Başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz. Fakat gençlerimizi, çocuklarımızı iyi yetiştiremezsek, onları hedeflerimizin içerisine kanalize edemezsek, başarıyı yakalayamayız. Yani insan faktörü en önemli faktördür. İnsanın olmadığı yerde başarı olmadığı gibi yaşam emaresi hiç olmaz” şeklinde konuştu.

“SANAL ORTAMDAN ÇIKIP GERÇEKLERLE YÜZLEŞİN”
Alvin Toffler, Gelecek Şoku'nda yazdıklarıyla, bilim ve teknolojinin çok hızlı gelişeceğini, bu nedenle insanların çoğunun bilgi bombardımanını sindirmekte güçlük çekeceğini ve gerçek yaşamla bağlarını koparmaya çalışacaklarını önceden kestirdiğini sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Şu anda insanlar sanal ortamın baskısı altında ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Gençler sanal ortamda takılıp kaldığı ve bilgi kirlenmesinden kendisini alamadığı için gelecek planlaması yapamıyor. Benim sizden isteğim teknolojiyi en iyi şekilde kullanalım. Fakat hiçbir zaman sanal ortamda takılıp kalmayalım, topluma karışalım, tabiatla buluşalım ve gerçeklerle yüzleşelim” diye konuştu.
Toplantıya Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahid Balin yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldılar