Şırnak’ın İdil ilçesinde Turgut Özal Mahallesi’nde çıkan çatışmada iki özel harekatçı polis memuru şehit oldu, altı polis de yaralandı. 
Güvenlik güçlerinin İdil’de dün sürdürdükleri operasyonlarda aralarında grup liderlerinin de bulunduğu toplam 19 PKK’lıyı etkisiz hale getirdiği belirtildi. Öldürülen PKK’lılar arasında Turgut Özal Mahallesi sözde sorumlusu “Kendal” kod adlı, İdil KCK sorumlusu “Adnan” kod adlı Abdullah Ecevit, 12 yıldır kırsalda bulunan “Nurhak” kod adlı, “Rodi” kod adlı Fuat Kaşbaş, İdil’in orta alan sorumlusu “Reşit” kod adlı PKK’lılar da bulunuyor. Güvenlik güçleri dün öğleden sonra Turgut Özal Mahallesi’nde örgütün dağ kadrosundan geldiği belirlenen altı PKK’lı teröristi yan yana iki evde sıkıştırıp, ’teslim ol’ çağrısında bulundu. 

Ağır yaralı halde çatıştılar
Söz konusu evlere arkadan dolanarak giren iki polis, dört PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi. Bu sırada teröristler, evler arasında geçişi sağlamak için açtıkları delikten iki polisi yaraladı. Kahraman polisler ağır yaralı olmalarına rağmen çatışmayı sürdürerek iki teröristi daha öldürdü. İki gözüpek polis, hastaneye kaldırılırken şehit oldu. İki evde ölü olarak ele geçirilen 6 teröristten ikisinin örgütün sözde lider kadrosundan olduğu belirlendi. İki M-16, 4 kaleşnikof tüfek ile bir roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Çatışmada PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte yaralanan özel harekatçı 6 polis memuru ilk tedavileri İdil Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Şehit olan özel harekat polisleri Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner’in görev yaptıkları Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden iki ay önce Silopi’ye, oradan da geçici görevle İdil’e gittikleri belirtildi. Yılmaz ile Tufaner’in şehit olduğu haberi Kayseri’deki mesai arkadaşlarına ve ailelerine öğleden sonra ulaştı. Şehitlerden Yılmaz’ın cenazesinin karaman’da, Tufaner’in cenazesinin ise Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bugün düzenlenecek törenlerle toprağa verileceği belirtildi. Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, “Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Şehitlerimizin ailelerini Şırnak’a, son yolculukları için düzenlenecek törene gönderdik. Yarın da Karaman ve Yozgat Yerköy’de toprağa verilecekler” dedi.  

Keskin nişancılar öldürüldü 
Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerilerinde yapılan aramada keskin nişancı eğitimlerini ve patlayıcı yapımını anlatan kağıtlar ile şifreli talimatlar da bulundu. Teröristlerin, bu şemalarla örgüte yeni katılan üyelere patlayıcı uzmanı ve keskin nişancı eğitimi verdiği, daha sonra bu kişileri sınava tabi tuttuğu ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, etkisiz hale getirilen teröristlerden 5’inin de keskin nişancı olduğunu saptadı. 
 

20 günde temizlendi
Şırnak’ın İdil ilçesi ile Dirsekli Köyü’nde 18 Şubat’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte yaklaşık 4 bin polis ve Jandarma özel harekat timlerinin katıldığı operasyonlar, dün akşam tamamlandı. “Şehit Polis Ersin Yıldırım” adı verilen operasyon sürecince 114 terörist etkisiz hale getirildi, 175 barikat kaldırıldı, 11 ton ağırlığında 398 el yapımı patlayıcı imha edildi. 3 bin 100 ev de kontrol edilerek ilçedeki binaların tamamına girildi. Dün Turgut Özal Mahallesi’nde sokağa tuzaklanan yaklaşık 1 tonluk patlayıcı etkisiz hale getirildi.