Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bir kebap salonunda düzenlenen iftar yemeği, Sünni ve Alevileri bir masa etrafında buluşturdu. İftarda birlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile çok sayıda STK temsilcisi, belediye meclis üyeleri ile Alevi dedesinin katıldığı iftar yemeği, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dernek Başkanı Demir, Ramazan ayının birlik, beraberlik kardeşlik ve dayanışma ayı olduğunu söyledi.

Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni eden Demir, "Ramazan, Muharrem, kutsal oruç ayları. Allah'ın kulu, Kur'an-ı Kerim yolunda olduğumuzu unutmamalıyız. Her türlü şiddet ve nefretten uzakta birlik ve beraberlik içinde bu güzel topraklarda hep birlikte kardeşçe yaşamalıyız." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Tavlaşoğlu da Ramazan'ın rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı olduğunu dile getirdi. Tavlaşoğlu, Alevi vatandaşların rahatça ibadet edebilmeleri için Erzurum'da cemevi yapımı için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu ise İslam'ın sevgi ve barış dini olduğunu, ancak bunu dünyaya layıkıyla tanıtamadıklarını belirterek, "İslam dini, barış sevgi dini. Dünyaya bu güzel dini tanıtamadık. Kendimiz de tanıyamadık. İslam güzel ahlaktır. Bu güzelliği dünyaya ve kendimize yeniden tanıtmalıyız." ifadelerini kullandı.

Program, İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu'nun yemek duasıyla sona erdi.