Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen Adem Cankurtaran'ın (31) acı haberi, Yozgat’a bağlı Osmanpaşa köyündeki baba evine ulaştı.

Acı haberi duyan yakınları ve köylülüleri, şehidin Osmanpaşa’daki baba ocağına akın etti. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Azmi ve anne Sevil Cankurtaran’ın Ankara'ya, oradan Iğdır'a gidecekleri öğrenildi. Şehidin akrabası Harun Cankurtaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Adem Cankurtaran'ın kısa süre önce izne geldiğini ve köyde 15 gün kaldığını, Suruç’taki patlamadan dolayı tekrar göreve çağrıldığını söyledi. Şehit Cankurtaran'ın 2 yıl önce evlendiğini anlatan Harun Cankurtaran, "1 yaşında bir çocuğu var. 3 kardeşin ortancasıydı. Maalesef son günlerde bu terör olayları hiç istemediğimiz derecede arttı. Biz biteceğini düşünüyorduk ama bitmiyor. Dağlıca'daki 16 şehidimizi daha defnetmeden 14 şehidimiz daha oldu. Allah yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ahmet Yalçıntaş da acı haberin büyük üzüntü oluşturduğunu belirterek, "Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum." dedi. Şehit yakınlarının zaman zaman fenalık geçirdiğini ve müdahale edecek bir ambulansın ve sağlık görevlilerinin olmadığını vurgulayan Yalçıntaş, “Devletimizden milletimizden yine de Allah razı olsun. Ama yine de böyle olmasa daha iyiydi. Herkes acı içinde burada bir sürü hanımlar yakınları bayılıyor. Ambulans yok, yardım eden yok, buna devletimizin sahip çıkması gerekirdi. Şehidimizin anne ve babası acı haberi duyar duymaz sabah kendileri Ankara’ya gitti. Biz kendimiz elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Şehidimiz gariban bir çocuktu, çok zekiydi, çok sevilen birisiydi. Hepimiz acı içindeyiz.” diye konuştu.

Öte yandan Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar da şehidin Osmanpaşa’daki baba ocağına giderek taziyede bulundu.