Erayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Türk milletinden ve Türk devletinden özür dilemesinin, kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
     İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı da kaldırmasını beklediklerini ifade eden Erayman, ''Çünkü İsrail Ortadoğu'da soykırım yapıyor. Bundan dolayı tüm halklara eziyet ve işkenceye dönüşen bir çalışması var. İsrail'in kendisine çeki düzen vererek, bu olaylara bir son vermesini istiyoruz'' diye konuştu.
     İsrail'in saldırısında 9 şehit verdiklerini anımsatan Erayman, şöyle konuştu:
     ''Dünya kamuoyu bir kez daha gördü ki İsrail yalnız kaldı. Yaşanan süreçte bizlere her zaman destek veren Başbakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Sabırla mücadele edildiğinde hangi ülke olursa olsun yaptığı yanlıştan döneceğini ve özür dileyeceğini bir kez daha anlamış olduk.''
     Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ndeki yolculardan Nuri Yıldız ise İsrail'in sivil inisiyatif karşısında duramadığını ifade etti.
     Mazlum Gazze ve Filistin halkına yardım için yola çıktıklarını anlatan Yıldız, ''Tamamen insani yardım amaçlı bir çabamız vardı. Dünyanın bir çok ülkesinden insanlarla o gemiye bindik. O gemide Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudi milletvekili bir kadın da vardı. Herkesin tek amacı zulme mani olabilmekti. Buradan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Aldıkları kararların arkasında durdular ve İsrail özür diledi. O gemideki yolculardan biri olmaktan gurur duyuyorum'' diye konuştu.