İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, kent merkezinde kiraladıkları evlerde yaşayan 162 Suriyeli aileye gıda, kıyafet, battaniye, soba ve yakacak yardımı yaptı.

İHH Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçan yaklaşık 30 bin Suriyelinin kent merkezine yaşadığını söyledi.

Dernek görevlileri ve gönüllüleri tarafından yapılan çalışmayla zor şartlar altında kışı geçirmek zorunda kalan 162 Suriye ailenin tespit edildiğini ifade eden Bülbül, "Zor şartlar altında yaşayan Suriyeli bazı kardeşlerimizin yakacaklarının ve sobalarının olmadığı bilgisine ulaştık. Hatta giyecek kıyafetlerinin bulunmadığını, küçük çocukları battaniyelere sararak ısıtmaya çalıştıklarını tespit ettik" dedi.

Bunun üzerine kampanya düzenlemeye karar verdiklerini belirten Bülbül, "Bu çerçevede 162 aileye soba, odun, kömür, battaniye, yorgan ve gıda kumanyası şeklinde yardımlarda bulunmaya başladık. Son olarak bir kamyon kıyafet dağıttık" diye konuştu.

Birçok ailenin de halen zor durumda olduğuna işaret eden Bülbül, vatandaşları kampanyaya karşı duyarlı olmaya çağırdı.