Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde aşır yağışlar altyapı ve içme suyu şebekelerinde hasara neden oldu, ev ve iş yerlerini su bastı.

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yağışlarla birlikte meydana gelen selde vatandaşların mağdur olmaması için belediye ekiplerinin yoğun bir mesai harcadığını söyledi. Çabuk, "Aşırı yağışlar nedeniyle içme suyu şebekesinde altyapıda ciddi hasar meydana geldi. 2,5 saat süren sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri sürekli çalışarak halkın sıkıntılarını çözmeye gayret ederek görevini yaptı." dedi.

"5 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI"

Çabuk, yaşanan sel felaketinde can tehlikesi de yaşandığını belirtti. Belediye ekiplerinin Beyköy-Akören Mahallesi arasında, sele maruz kalan bir aracı ve araç içindeki ikisi çocuk 5 kişiyi kurtardıklarını ifade eden Çabuk, "Belediye olarak şu an altyapıdaki hasar tamir edilmeye çalışılıyor. Son 20 yılda yağmayan bir yağmur olduğu söyleniyor. Bu nedenle bodrum katlarda ve avlularda bolca hasar meydana geldi, içme suyu şebekesi ve kanalizasyonda hasar meydana geldi. Bunların tamiri belediye imkanları ile yapılıyor." diye konuştu.

“AFET DESTEĞİ İSTENECEK”

Çabuk, belediyeye ait araç ve ekipmana takviye yapılacağını, bu tip durumlara bundan sonra daha hızlı müdahale edileceğini kaydetti. Çabuk, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne de afet başvurusunda bulunacaklarını ve afet desteği isteneceğini bildirdi.