MHP İstanbul milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP Milletvekili Meral Akşener'e yönelik kaset iddialarına sert tepki gösterdi. İhsanoğlu, "Bu iftiralar geri tepti, bugün bu iftiraları yapanlar saklanacak delik arıyorlar. Çünkü Türk toplumu bunu reddetti. Türk siyasileri de toplumun baskısı altında sağlam bir duruş sergiledi. Burada iftiralar bazı küçük figürler tarafından ileri sürüldü. Fakat bazı iftiralar ve küçük yalanlar büyük isimler tarafından da söylenmeye başlandı." dedi.

Eyüp'te esnafları ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu'na MHP milletvekili adayı Mehmet Aslan da eşlik etti. İhsanoğlu esnafla sohbet ederek desteklerini istedi. Basın mensuplarına açıklamalar yaptıktan sonra soruları da cevaplayan İhsanoğlu, MHP'nin seçmenler gözünde ilgisini artırdığını söyledi. İhsanoğlu, "Bu ilginin iki önemli sebebi var. Birincisi miliyetçi muhafazakar oylar artık ödünç olmaktan çıktı ve esas adresini buldu. Gerçek adres MHP'dir. 12 seneden beri bu oylar başka adreslerde ama o adreslerde milliyetçilik değerinin anlaşılmadığı, milliyetçiliğin temel bir prensip olarak değil de bir taktik araç olarak kullanıldığından dolayı milliyetçi ve muhafazakar kesimde gerçek milliyetçiliğin savunucusunun MHP olduğu kanaati yeniden kuruldu. MHP'ye büyük bir ilgi var. " dedi. İhsanoğlu, Genel Başkan Bahçeli'nin açıkladığı ekonomik ve sosyal programın da MHP'ye yönelik ilgiyi artırdığını belirtti.

'İFTİRA TERS TEPTİ'

Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetecilerin Meral Akşener'e yönelik kaset iddialarıyla ilgili soruyu da cevapladı. İhsanoğlu, Akşener'e atılan iftiraların çok adi, pespaye, temelsiz ve ahlaksız iftiralar olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Bu iftiralar geri tepti, bugün bu iftiraları yapanlar saklanacak delik arıyorlar. Çünkü Türk toplumu bunu reddetti. Türk siyasileri de toplumun baskısı altında sağlam bir duruş sergiledi. Burada iftiralar bazı küçük figürler tarafından ileri sürüldü. Fakat bazı iftiralar ve küçük yalanlar büyük isimler tarafından da söylenmeye başlandı. Bunlar siyasi hayatımızı bulandıran ve seviyesizliğini ortaya koyan bir şeydir. Eğer onlar bu iftiraları dillendirdikten sonra herhangi bir delil ortaya koyamıyorlarsa onlar fasıktır, münafıktır. Kur'an-ı Kerim'de çok güzel bir ifadesi var, bir fasık size uydurulmuş bir haber getirirse sakın inanmayınız, önce bu haberin sağlamlığından emin olun ondan sonra.. " şeklinde konuştu.

Bu tür konuların siyasiler tarafından televizyonda diğer siyasilerle karşılıklı olarak tartışılması gerektiğini ancak AK Partililerin bu nu yapmadığını söyleyen İhsanoğlu, "Bütün partilerin temsilcileri var ama AKP'lilerin temsilcileri yok. Niye çekiniyorlar, niye çıkmıyorlar. Çıksınlar konuşsunlar, orada konuşalım. Yoksa böyle birilerinin arkasından kötü sözler, yalan ifadeler söyleyerek netice alınmaz, ters tepti. Akşener ile ilgili olan iddialar ters tepti." ifadesini kullandı.

İhsanoğlu'na Akşener'in İslam Hukuku'na göre ceza uygulaması ile ilgili sözleri de hatırlatıldı. İhsanoğlu, "Sizin karşınızdakiler din adına hareket ediyorlarsa, dindarlık adına hareket ediyorlarsa, Kuran'ı gösteriyorlarsa onların gösterdiği referanstan siz delil gösteriyorsunuz. Buna da ihtiyaç olmaması lazım." dedi.

İhsanoğlu, seçim döneminde milliyetçi söylemlerin arttığı yönündeki soruyu da cevapladı. İhsanoğlu, "MHP'nin tüzüğüne baktığınız zaman ilk madde meşruiyettir. MHP'nin bir numaralı hedefi ve ilkesi meşruiyettir. Ondan sonra milliyetçilik geliyor. Milliyetçilik meşruiyet temeli üzerinden gelir. Meşruiyet nereden gelir? Anayasadan kanunlardan gelir. MHP'nin temeli budur, bugün Türk Milleti buna teveccüh ediyor. Türk Milleti bütün fertleri ile bütün unsurları bu birlik ve beraberlik etrafında toplanmıştır.

Mehmet Aslan da seçim yarışının adaletsizce, hukuksuzca ve kanunsuzca ilerlediğini belirtti. Parti olarak haklarının çiğnendiğini belirten Aslan, ona rağmen parti olarak mücadelelerini bütün güçlüklere rağmen yılmadan devam ettirdiklerini belirtti.