Sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar nedeniyle mükerrer oy kullandığı iddia edilen kadın serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "seçim kanununa muhalefet" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlarından başlattığı soruşturma kapsamında İzmir'in Selçuk ilçesinde gözaltına alınıp Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen Şengül E'nin ifade işlemleri tamamlandı.     

Mükerrer oy iddiasını kabul etmeyen Şengül E'nin ifadesinde, "Arkadaşlarım oy kullanmaya giderken onlara eşlik ettim. Belçika'da oy kullanmadım. Sandık kurulundaki görevlileri tanıyordum. Bir görevliden rica ettim ve oy pusulasıyla fotoğraf çektirdim. Oyumu İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda kullandım. Fotoğrafları şaka olsun diye paylaştım” dediği öğrenildi. 

Ekiplerin Şengül E.'nin ifadesi üzerine Belçika'da irtibata geçtiği sandık görevlileri de ifadeyi doğrulayarak, Şengül E.'nin orada oy kullanmadığını belirttiler. Bunun üzerine savcılık, Şengül E.'nin oy pusulasıyla fotoğraf çekinmesine izin veren sandık görevlileri hakkında da 'görevi kötüye kullanma' suçundan soruşturma başlattı. Şengül E., alınan ifadesinden sonra Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla bugün serbest bırakıldı.

Şengül E. adlı kişinin hem Belçika'da hem de Türkiye'de oy kullandığı iddiası sosyal medyada çok tartışılmıştı. Şengül E. sosyal medya hesaplarında iki kez oy kullanmasına ait fotoğraflar paylaşmıştı.