Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri’de devam eden operasyonda İkiyaka Dağları'nda bölücü terör örgütüne ait tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzilerin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini bildirdi.

TSK’nın dün yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin interneti sitesinden verilen bilgiye göre; Muş Varto’da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütüne ‘Yardım ve yataklık yapmak’ suçundan 23 şahıs yakalandı. Yapılan aramalarda bölücü terör örgütüne ait 14 adet el yapımı patlayıcı (ikisi imha edilmişdi), iki adet kuru sıkı tabanca ve iki kutu fişeği, bir adet havalı tüfek, dört adet av tüfeği ve 10 adet fişeği, bir adet YAESU marka el telsizi, üç adet bilgisayar, iki adet bıçak, bir adet fotoğraf makinesi, 20 adet cep telefonu, iki adet flash bellek, bir adet M-16 hücum yeleği, iki adet M-16 Piyade Tüfeği şarjörü, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Erzincan Kemah’ta icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütüne ‘Yardım ve yataklık yapmak’ suçundan altı şahıs yakalandı ve yapılan aramalarda bölücü terör örgütüne ait; bir adet tabanca ve 375 adet fişeği, iki adet av tüfeği ve 13 adet fişeği, bir adet bilgisayar, iki adet flash bellek, bir adet dürbün ele geçirildi.

Şırnak’ta yapılan operasyonda yedi adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirilip, olayla ilgili bir şahıs yakalandı. Hakkâri Şemdinli’de kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola yerleştirilen, Muş’da bir, Şırnak Uludere’de iki ve Hakkâri Şemdinli’de bir olmak üzere toplam dört adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.