Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, gazeteciler Abdullah Özyurt ve Aytekin Gezici’nin evlerinin attıkları tweetler nedeniyle polis tarafından aranması ile gazeteci Mustafa Hoş’a kitabı nedeni ile başlatılan tahkikatı kınadı. Abakay, "Gazeteciler en baskıcı dönemini yaşıyor. İktidarın baskıları dayanılmaz boyutlara varmıştır. Bunları kınıyoruz." dedi.

Twitter paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri iddiası ile gazeteciler Abdullah Özyurt ile Aytekin Gezici’nin evlerinde polis dün arama yaptı. Gazeteci Mustafa Hoş hakkında ise ‘Big Boss’ isimli kitabı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine tahkikat başlatıldı.

'GAZETECİLER EN BASKICI DÖNEMİNİ YAŞIYOR'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Abakay, gazetecilere yapılan işlemler ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulundu. İçinde bulunduğumuz iktidar koşullarında yaşananların kendisini şaşırtmadığını dile getiren Abakay, "Bu iktidarın uygulamaları basına düşman bir anlayışla yürütülüyor. Gazetecilere baskı olarak yansıyor. Sosyal medyada yazılanlar veya kitaplar bu iktidara göre suç. Biz bunu kabul etmiyoruz. Gazeteciler en baskıcı dönemini yaşıyor. İktidarın baskıları dayanılmaz boyutlara varmıştır. Bunları kınıyoruz. İktidarı basın özgürlüğüne saygılı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ile Çanakkale’de yapılan etkinliklere bazı basın yayın organlarının alınmamasını da eleştiren Abakay, "Gazeteciler görev yapmak için oraya gidiyor. Ne yazık ki hükümet sadece kendi yandaş gazetecilerini koruyor. Gazetecinin görev yapmasını sağlamasını gereken iktidar, gazeteciye engel koyuyor. Bu konular her zaman karşımıza çıkıyor. Bunu aşmaya çalışıyoruz ama devlet gücü hep karşımıza çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.