Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, il merkezindeki bazı yollarda hız sınırının 80-90 kilometreye çıkartıldığı yönünde vatandaş arasındaki yanlış bilgiyi düzeltmek için açıklama yaptı. Otomobil cinsi araçlar için il merkezindeki bazı yollarda hız sınırının 70 kilometreye çıkartıldığı uyarısı yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, şehir merkezindeki yollarda hız sınırı limitinde vatandaş arasında meydana gelen yanlış anlamadan dolayı açıklama yaptı. Vatandaşı bilgilendirmeye yönelik yapılan açıklamada, “Son zamanlarda yapılan radarla hız kontrollerinden ve Müdürlüğümüze yapılan müracaatlardan bazı vatandaşlarımızın Kayseri il merkezinde hız sınırlarının 80, 90 kilometreye çıkarıldığı yönünde yanlış bilgilere sahip oldukları tespit edildiğinden bu konuda Müdürlüğümüzce bilgilendirme yapılması zarureti doğmuştur.” denildi.

Emniyet Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararı doğrultusunda il merkezindeki bazı yollarda sadece otomobil cinsi araçlar için yerleşim yeri içinde hız sınırının 70 kilometreye çıkarıldığı, diğer yollarda (bölünmüş yollar dahil) hız sınırlarının 50 kilometre olduğu bildirildi.

Açıklamada, hız sınırlarının otomobiller için 70 kilometreye çıkartıldığı güzergahlar da belirtildi. Buna göre Mustafa Kemal Paşa Bulvarı- Kocasinan Kavşağı ile Havaalanı arası, Komando Caddesi, Erciyes Caddesi-Kartal Kavşağı ile Hisarcık Meydan arası, Talas Caddesi- Hemzemin Geçit ile Kerkük Cadde Kavşağı arası, Aşık Veysel Bulvarı-Tavlusun Kavşağı ile Kerkük Caddesi arası, Kerkük Caddesi, 30 Ağustos Bulvarı, Kocasinan Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Karayolları Kavşağı arası, Osman Kavuncu Bulvarı-Karayolları Kavşağı ile Serbest Bölge Kuzey Çevreyolu Bağlantı Yolu Kavşağı arası, Sivas Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Kaykoop. Kavşağı arası, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Organize Sanayi Girişine (43. Cadde-8. Cadde Kavşağı) kadar. Erkilet Bulvarı-Veterinerlik Fakültesi Kavşağından Yeşil Mh. Kanal Boyu Sarımsaklı Köprüsü Kavşağı arası, Hobi Bahçeleri Kavşağı ile Erkilet Kocasinan Fen İşleri Atölyesi arası, Gesi Caddesi, Hacılar Yolu-Asri Mezarlık Kavşağı ile HES Kablo Kavşağı arası, Bağdat Caddesi, Ihlamur Caddesi-Demiryolu ile Kadir Has Caddesi Arası ve TOKİ Kadir Has Bulvarı.

Hız sınırını aşanlarla ilgili olarak, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 100. maddesinde düzenlendiği bildirildi. Buna göre, hız sınırlarını yüzde 10’dan yüzde 30 dahil aşanlara 172 TL, yüzde 30’dan fazla aşanlara 356 TL para cezası uygulandığı duyuruldu.