İzmir’de Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Baydemir, kendi adına açtığı Facebook hesabında siyasi mesajlar yazdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP için övgü dolu sözler yazan Baydemir, CHP içinse skandal ifadeler kullandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bulvarla ilgili de, “Buca’yı Yeşildere’ye bağlayan bulvara Homeros adını vermişler. Homeros kim, deden mi atan mı. Kardeşim Yavuz’un adı için bağıranlara sesleniyorum. Ulusalcı arkadaşlar, yoksa Sizin ulusunuz Yunanlılar mı? Herkes atasının adını kullanıyor galiba.” dedi. İzmir içinse, "Gezi köyü" benzetmesi yaptı. Öğrencilere örnek olması beklenen eğitimci Baydemir, meslektaşlarını da hedef aldı: “Çok yakinen tanıdığım, altında jeep, havuzlu yazlıklı villası olan öğretmen arkadaşlarımızın provakatörlükte sınır tanımamaları enteresan.”

Ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılması ve tutukları nöbetlerin de ek ders sayılmasını isteyen eğitimciler için, "materyalist ve para sevdalıları" benzetmesi yapan Baydemir, "Kendini kapitalizm düşmanı gösteren, ama en büyük kapitalist ve materyalist güruhu solculardır. İki haftadır, 50 TL ücret alacağız diye, okullarda nöbet tutmayan bu Marksistlerdir. Bunlar materyalist ve para sevdalılarıdır. Hak ve adalet söylemleri yalandır. Çünkü nöbet eylemi yaparak, milyonlarca öğrencinin eğitim hakkını gasp etmektedirler." yazdı. Kendisiyle ilgili haberlerin basında yer alması üzerine ise bu yazdıklarını sildi.

Hükümet sendikası olmakla eleştirilen Memur–Sen’i övücü birçok haberi de hesabında yayımlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Baydemir'e tepki gösterenlerden Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir ise, "Tüm sendikaların ortak bir çağrısı var. Nöbet Yönetmeliği'ne de baktığımız zaman içi boş bir kavram. Öğretmenin asli görevi eğitimdir, nöbet değildir. Yaptığı görevlerden ek ödeme almayan tek grubuz. Bu, eğitim şûrasında kabul gördü. Bakanlığın da bu yönde çalışması var. İlçe Milli Eğitim müdürünün bu yöndeki paylaşımını, etik ve doğru bulmuyorum." dedi.

Eğitim-Sen de Balçova Milli Eğitim Müdürü’nün yaptıklarının sadece Facebook’la sınırlı olmadığını belirterek, kendisiyle ilgili basın açıklaması yapacaklarını belirtti.