Türkiye'nin uluslararası kitap, kırtasiye ve teknoloji perakendecisi NT, müşterilerinin kitap tercihlerini açıkladı. NT'nin verilerine göre ilkbahar ve yaz aylarında bebek bakımına yönelik kitaplara daha fazla ilgi gösterilirken, sonbahar ve kış aylarında annelik ve hamilelik hakkında yazılmış kitapların satışında artış yaşanıyor. Ayrıca okurlar sağlık konusunda Prof. Dr. Canan Karatay'ın, evlilik konusunda da Sema Maraşlı'nın kitaplarını tercih ediyor.

Türkiye’deki 148 mağazasıyla her yıl 20 milyondan fazla kitabı okurlarla buluşturan NT’nin Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek'in konuyla ilgili olarak yaptıkları araştırmanın sonuçları ile ilgil değerlendirmesi şöyle: “Satış rakamlarımıza göre okurların en çok tercih ettikleri başvuru kitaplarının aile ve sağlık başlıkları altında yazılanlar olduğunu görüyoruz."

Şimşek'in verdiği bilgiye göre bahar ve yaz aylarında evliliklerin artması ile aile ve evlilik kitapları satışı hızlanıyor. Evlilik kitaplarından sonra ilgiyi en çok annelik, bebek bakımı ve çocuk eğitimine yönelik kitaplar görüyor. Genelde ilkbahar ve yaz aylarında bebek bakımına yönelik kitaplara daha fazla ilgi gösterilirken, sonbahar ve kış aylarında annelik ve hamilelik hakkında yazılmış kitapların satışında artış yaşanıyor. Ayrıca aile kitapları kategorisinde son yıllarda ergenlik üzerine yazılmış kitaplara da hay ilgi görüyor. Kış ve ilkbahar aylarında sağlık kitaplarına ilgi artarken, yazın sağlık kitaplarına ilgi azalıyor. Sağlık kitaplarından en çok ilgi gören diyet kitapları olurken 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da Prof. Dr. Canan Karatay’ın kitapları en çok satılan kitaplar arasında yer alıyor. Sağlık kitaplarında en çok beslenme ve diyetle ilgili kitaplara ilgi gösteren okurların beslenme ve diyet kitaplarından sonra en çok tercih ettikleri son yıllarda çokça konuşulan helal gıdalar üzerine yazılmış olanlar.