Romanya Türk okullarının ev sahipliğinde yapılan İnfomatrix bilişim finali şampiyonları, Teknoloji Bakanlığında ağırlandı. Müsteşar Viorel İonica, Türk okullarının Romanya adına çok güzel bir girişimi üstlendiğini kaydederek, bu başarının önümüzdeki yılda sürmesini diledi.

Lumina Vakfı tarafından bu yıl 13.’sü yapılan ve 49 ülkenin iştirak ettiği İnfomatrix dünya finalleri Bükreş’te yapıldı. En yeni buluşların yarıştığı organizasyon, dört kıtaya dağılan ödüllerle son buldu. Dünyanın farklı ülkelerinden yarışmaya gelip altın madalya kazanan bir grup öğrenci Teknoloji Bakanlığı'nda ağırlandı. Milli kıyafetleriyle Türkmen, Vietnamlı, Tanzanyalı, Ekvadorlu ve Türk öğrenciler renkli bir görüntü oluşturdu. Öğrenciler, müsteşar Bebe-Viorel İonica ve çalışma ekibine tek tek kendilerini ve projelerini tanıttı. Müsteşar İonica, öğrencilerden Romanya izlenimlerini sordu. Gördükleri ilgiden memnun kalan öğrenciler, yeniden Romanya’ya gelmek istediklerini söyledi. Öğrencilere hediyeler veren Viorel İonica, çalışma ekibini de yanına alarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Müsteşar İonica, yarışmayı organize eden Lumina okullarına "13. yılını tamamlayan bu yarışma, Romanya açısından çok güzel bir fırsat. Gençlere ufuk açan, onların yenilikçi yönlerini ortaya çıkaran bir girişim. İnfomatrix olimpiyatlarındaki stantları ziyaret ettim, çok etkilendim. İyilerin içinde en iyileri kazanmıştır, buna eminim. Böyle güzel organizasyonun devamını diliyorum." sözleriyle övgüde bulundu.

Altın madalya sahibi öğrencilerin ziyareti, bakanlık binası önünde çektirilen fotoğrafla son buldu.