Muğla'da geçen perşembe günü kaçırıldığı ileri sürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Feride Berşe, Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde polisin operasyonuyla kurtarıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nde eğitim gören genç kızı kaçıran inşaat işçisi A.A. ile ona yardımcı olan bir kişi gözaltına alındı.

Türkiye, kayıp olarak aranırken cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın şokunu yaşarken, Muğla'da bir olay daha meydana geldi. MSKÜ Edebiyat Fakültesi 1'nci sınıf öğrencisi Feride Berşe'nin kaçırıldığı iddiası endişeye yol açtı. Berşe'nin bulunması için konudan haberdar olan vatandaşlar twitter'de #FerideNerede adlı hashtag oluşturuldu. Hashtag sosyal medyanın ilk sıralarında yer aldı.

Berşe'nin üç gün önce ailesine ve arkadaşlarına, "A.A. beni kaçırdı. Yanında silah var. Konya yoluna doğru gidiyoruz. Yardım edin." mesajı üzerine, konu emniyete bildirildi. Berşe'nin İzmir'den komşusu olan inşaat işçisi A.A.'nın yakalanması ve genç kızın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Muğla ve Adana polisinin koordineli çalışması sonucu Berşe'nin Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyon sonrasında Feride Berşe kurtarılırken A.A. ve ona yardımcı olan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. İnşaat işçisi A.A'nın, Feride Berşe'nin komşusu olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.