Çorum’da yapımı devam 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, parasını alamadığı iddiasıyla kule vincinin merdivenlerine tırmanarak intihara kalkıştı. Olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarını engellemeye çalışan yüklenici firma personeli ile inşaat işçileri arasında yumruk yumruğa kavga çıktı.

Mart 2014’te temeli atılan ve İl Özel İdaresi ile Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen 800 yataklı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatı ikinci kez işçi eylemine şahit oldu. Geçen Nisan ayında inşaatta çalışmalara rağmen yüklenici firmadan paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, çalışmaları durdurmuştu. Eylemden tam 1 ay sonra bu kez yine aynı gerekçeyi öne süren bir işçi, şantiyedeki kule vincinin merdivenlerine tırmanarak intihar girişiminde bulundu.

İntihar girişimi üzerine şantiye alanına çok sayıda polis ve itfaiye ekibi gelerek çevrede önlem aldı. Kule vincin ortasına kadar tırmanan işçi ile telefonda irtibat kuran polis ekipleri, parasının ödeneceğini söyleyerek ikna çalışmalarında bulundu. Bu sırada itfaiye ekipleri, işçinin atlama ihtimaline karşı hava yastığı açarak önlem aldı.

FİRMA ÇALIŞANLARI İLE İŞÇİLER ARASINDA "BASIN" KAVGASI

Polisin işçiyi ikna çalışmaları sürerken, şantiye dışından görüntü almak isteyen basın mensupları, yüklenici firma çalışanı olduğu öğrenilen kişiler tarafından engellenmeye çalışıldı. İnşaat işçileri ise maaşlarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyerek, basının çekim yapmasını istedi. Basına saldırı girişiminde bulunan firma çalışanları ile inşaat işçileri arasında yumruk yumruğa kavga çıktı. Kavga, polisin araya girmesi ile güçlükle önlendi. Basın mensupları, firma çalışanları hakkında şikayetçi oldu.

BİR SAAT SONRA İKNA EDİLEBİLDİ

Bir saat boyunca vinç üzerinde bekleyen işçi, uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek tırmandığı yerden aşağı indi. İşçinin intihar girişimi esnasında tırmandığı kule vincinin hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam etmesi ise dikkat çekti.

AK PARTİ İL BAŞKANI YALANLAMIŞTI

Geçen Nisan ayında maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler, şantiyedeki çalışmaları durdurmuştu. İşçi eyleminin basına yansıması üzerine bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, olayı yalanlamıştı. Bekiroğlu, "Yüklenici firmanın bir kısım işçi ücretlerini ödemesinde bir aylık gecikme olduğu nedeniyle işçilerin bir gün çalışmadıkları anlaşılmıştır. İşçilerin bir aylık gecikmiş alacakları 29 Nisan 2015 tarihinden itibaren ödenmiş olup, hastanenin yapım işi planlandığı şekliyle devam etmektedir." demişti.