Sancaktepe'de, 6 katlı bina inşaatının temelinde biriken suya bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Olay, saat 22.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Uysal Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 6 katlı apartman inşaatının temelinde yağmur nedeniyle oluşan su birikintisine bir kişi düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri inşaatın çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. İtfaiye ekipleri ise botla, inşaat temelindeki su yüzeyinde arama yaptı. İtfaiye ekiplerinin arama çalışmalarından sonuç alınamayınca suyun tahliye edilmesine karar verildi. İtfaiye ekipleri su tahliye makinesiyle temelde biriken suyu boşaltmak için çalışma başlattı.

Bir mahalle sakini, "İkinci kez oldu burada adam boğuluyor. Sözlü olarak defalarca belediyeye gitmemize rağmen hiç bir muhatap göremiyoruz. Bütün gün 20 tane çocuk akşama kadar yüzüyor herkes de görüyor hiç kimse umursamıyor" dedi.

Bu arada, yaklaşık bir sene önce de aynı inşaatın 2. katından bir kişi temelde biriken suya düşmüştü. Yaşanan olayda 26 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz suda boğularak hayatını kaybetmişti. İtfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.