İnternet üzerinden verdiği görüntülü matematik dersleriyle fenomen olan, Türkiye'de ve dünyada "Ekol Hoca" olarak tanınan öğretmen Mustafa Mete Ekol, bazı medya kuruluşlarının iftirasına uğradı. Hükümete yakın gazetelerden birinin internet sitesinde, Ekol Hoca'nın Twitter adresiyle ilgili, "Hükümete ve AK Parti'ye karalama kampanyası yürüten kimliği belirsiz hesap" denildi. Bu duruma çok üzüldüğünü dile getiren Ekol Hoca, "Ben internetten yaptığım canlı derslerle öğrencilere ulaşıyorum. Beni herkes tanıyor. Nasıl olur da benim hesabımı 'trol, kimliği belirsiz' hesap diye lanse ederler? Buna çok üzüldüm." dedi.

İzmir'de özel bir lisede matematik öğretmeni olarak görev yapan ve internet üzerinden ücretsiz olarak canlı yayında verdiği derslerle milyonlarca öğrenciye ulaşan Mustafa Mete Ekol, bir gazetenin internet sitesinde kendisine atılan iftiranın üzüntüsünü yaşıyor. Söz konusu haberde, Ekol Hoca'nın da Twitter adresinin bulunduğu bir grup adres hakkında, "hükümete ve AK Parti'ye karşı karalama kampanyası yürütüldüğü" iddia edildi.

'BENİM KİMLİĞİM BELLİ, GİZLİ BİR ŞEYİM YOK'

Son derece üzgün olduğunu dile getiren Ekol Hoca, "Ben vatana, millete, öğrencilere, insanlığa hizmet etmeye çalışan bir matematik öğretmeniyim. Beni öğrencilerim, ders videolarımdan yararlanan herkes tanıyor. 2006 yılından beridir ben internet üzerinden ders videolarıyla öğrencilerime yardımcı olmaya çalışıyorum. '@ekolhoca' benim twitter hesabım. Adım Mustafa Mete Ekol. Kimliğim belli. Adı geçen o haberde, benim Twitter hesabım da geçiyor ve, 'kimliği belirsiz bir trol hesap' olduğundan bahsediliyor. Ben her gün öğrencilere, internet üzerinden binlerce insana ders anlatıyorum. Periscope üzerinden ders anlatan, sabah kitap okuma etkinliği yapan bir matematik öğretmeniyim. Benim kimliğim belli, yaptığım iş ortada. Benim hakkımda böyle, 'trol, kimliği belirsiz hesaplar' filan gibi denmesi açıkçası beni çok sinirlendirdi. Yaptığım iş ortada. Kimliğim ortada. Beni herkes tanıyor. Trol hesap değilim. Bu haberi hazırlayanları kınıyorum. Bununla ilgili avukatıma danışacağım ve yapılması gereken hukuki işlemleri de yapmak istiyorum." şeklinde konuştu.