Bursa’da, internet üzerinden satışa çıkardığı Iphone 6 marka telefonunu 2 bin 250 TL’ye satan şahıs, paraları bankamatiğe yatırmak istediği sırada dolandırıldığını anladı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Kayhan Mahallesi’nde meydana geldi. T.İ. isimli şahıs, Iphone 6 marka cep telefonunu bir internet sitesi üzerinden satışa çıkardı. Telefona müşteri olan bir kişi ile Bursa’da Setbaşı’nda buluşan T.İ., 2 bin 250 TL karşılığında telefonu şahsa verdi.
Aynı gün akşam saatlerinde arayan şahıs, telefonu sıfırlayamadığını, telefonun bozuk olduğunu söyleyerek parayı geri istedi. Bunun üzerine şahsa telefonun şifresini veren T.İ., ertesi gün bir banka ATM’sine giderek parayı yatırmak istedi.

Bankamatiğin parayı geri vermesi üzerine paraların sahte olduğunu anlayan şahıs, bir markete giderek kontrol ettirdi. Market sahibinin de paraların sahte olduğunu söylemesi üzerine büyük bir şok yaşadı. Polise gidip sahte paraları teslim eden T.İ., telefon numarası elinde olan şahıstan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.