Irak’ta mahsur kaldıklarını ve yiyecek bir şey bulamadıklarını belirten 9 Türk işçi, seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Türkiye’ye dönemediklerini dile getiren işçiler, bütün kurumlara dertlerini iletmelerine karşın feryatlarını kimsenin duymamasına isyan ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından paylaşım yaparak seslerini duyurmaya çalışan Murat Semiz, İstanbul merkezli bir inşaat şirketi tarafından 8 arkadaşı ile birlikte Irak’a götürüldükten sonra terk edildiklerini iddia etti. Semiz, Irak’ın Basra şehrinde bir hastane inşaatında çalışmak için geldiklerini anlatarak, 40 gündür kendilerini getiren inşaat şirketinin terk ettiğini öne sürdü. Şirketin ödeme yapmadığı gibi pasaportlara el koyduğunu ileri süren Murat Semiz, firma yetkililerinin telefonlarına çıkmadığını belirterek, "Şu an yemek ve su gibi temel ihtiyaçlarımızdan dolayı ciddi sorun yaşıyoruz. Buradaki halkın verdiği yiyeceklerle yetiniyoruz. Tek yediğimiz yiyecek ise menemen. Birçok arkadaşımızda can güvenliği olmaması, yiyecek bulamama nedeniyle hastalıklar başladı. Stres altında yaşıyoruz ve hastalıklarımızı tedavi ettirme imkanımız yok." diye belirtti.

Murat Semiz, 8 arkadaşı ile birlikte Türkiye’de aileleri sayesinde birçok devlet kurumuna ulaştıklarını, kendisinin defalarca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığına yazı göndererek yardım talebinde bulunduklarını anlattı. Semiz, yardım taleplerine hiçbir kurumdan cevap gelmediğini iddia ederek, "Türkiye’den ailelerimiz geri dönüş için bize para gönderiyor. Ama pasaportlarımıza el konulduğu için burada hiçbir resmi işlem yapamıyor ve paramızı çekemiyoruz. Geri dönüş için devlet imkanı gerekiyor. Bize sahip çıkmazlarsa burada öleceğiz. Hiçbir devlet yetkilisi halimizi sormuyor. Sanırım biz ölünce bizi ülkemize geri getirecekler." dedi.