Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, “İş dünyası olarak uzlaşı ile yeni hükümetin bir an önce kurulmasını diliyoruz.” dedi.

Milletvekili seçimlerinin ardından tek başına iktidar olanağının ortadan kalktığını dile getiren Baylan, 4 siyasi parti arasında hızlı bir koalisyon kurulmasının ülkenin önceliği haline geldiğini kaydetti. Baylan, şöyle konuştu: “Bu gerçeği göz önünde tutarak tüm partilerin yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket ettiğine ve güçlü, kalıcı bir hükümetin hızla kurulması için çaba gösterdiğine samimiyetle inanmak istiyoruz. İş dünyası olarak bir koalisyon tercihimizin olmadığını belirterek, oluşturulacak yeni hükümetten demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyimizi arttıracak hamleler bekliyoruz. Zira demokrasi ikliminin gelişmediği ve sosyal barışın olmadığı bir ortamda ekonominin de gelişme alanı bulamayacağı hepimizin malumudur.”

“TÜRKİYE ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINDAN HIZLA UZAKLAŞMALI”

Erken seçim tartışmalarının yanlışlığına dikkat çeken Baylan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin önümüzdeki dönemde erken seçim tartışmalarından hızla uzaklaşarak huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmuş bir şekilde, temsil gücü yüksek yeni hükümete odaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Karşılıklı anlayış ve iş birliği ile yol alacak yeni hükümetin, oluşturacağı programda iş dünyasının önceliklerini de dikkate almasını arzu ediyoruz. İş dünyasının söz konusu beklentileri ışığında uzlaşma arayışının ısrarla sürdürülmesini ve bir hükümet kurma yönündeki çalışmaların mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasını diliyoruz.”

Baylan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefat ile ilgili olarak ise “Türk halkının Sayın Süleyman Demirel’in yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağına ve kendisini her zaman minnetle anacağına eminiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Türk Milleti’ne baş sağlığı dileriz.” diye konuştu.