Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan eski AK Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran, delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığı, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak oy çokluğu ile tahliye edilmiş.

Fevzi İşbaşaran, geçtiğimiz ay Twitter’dan attığı mesaj nedeniyle tutuklanmıştı. Hakkında 6.5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlenen İşbaşaran’ın davası İstanbul 11 Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldı. Mahkeme iddianamenin kabulü kararıyla birlikte İşbaşaran’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bu karara İşbaşaran’ın avukatı Muzaffer Değirmenci itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, delil durumu ve niteliği itibariyle karartma ihtimalinin bulunmadığını belirtti. Sanığın kaçacağına dair somut delil olmadığını da ifade eden mahkeme, tutuklulukta geçen sürenin sanığa verilebilecek cezanın üst sınırı dikkate alındığında beklenen amaç için yeterli olduğunu kaydetti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı koyarak İşbaşaran’ın oy çokluğu ile tahliyesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz tahliye kararına şerh koydu. Durmaz, sanık hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların ve delillerin bulunduğunu belirtti. Durmaz, “Cezanın üst sınırı, suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiği göründe olduğumdan çoğunluğun görüşüne katılmıyorum.” dedi.