Her ayın ilk pazar günü vicdan ve adalet nöbeti tutarak adalet arayan Soma madeni işçi aileleri, bugün 44. nöbetlerini Soma katliamında hayatını kaybeden 301 işçi için tuttu.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan aileler, yaşamını yitiren 301 madencinin isminin yer aldığı ‘Maden Şehitlerimiz’ pankartı astı. Aileler iş cinayeti mağduru işçilerin unutulmaması için 28 Nisan'ın "İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü" ilan edilme çağrısını yeniledi.

Soma’da hayatını kaybeden İsmet Yılmaz’ın kızı Nagehan Yılmaz, “Yüreğimizi yakan acıyla Soma’dan geldik. Bu olaydan önce Soma bilinen bir yer değildi. Ama rant elde edenler iyi biliyordu orayı.” açıklamasını yaptı. Soma’da hayatını kaybeden bir işçi yakını da, “Ben bir şehit yakınıyım biz buraya Soma şehitlerinin, ailelerinin, çocuklarının hakkını aramak için geldik.” ifadelerini kullandı.

Aileler adına okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bütün siyasi partilere sesleniyoruz; İş cinayetlerinin önüne geçebilmek için etkili denetim yapın. İş cinayetleri davalarında bütün sorumlular üst hadden ceza alması için gerekli yasal düzenlemeleri yapın. Kamu denetimi görevi yapan sorumluların yargılanmasının önündeki engelleri kaldırın. Ailelerin tazminat hakkının devlet güvencesine verin. Vicdanlı adalet duygusunu yitirmemiş herkesin bu vahşeti anlayarak davranmalı. Biz her ayın ilk Pazar günü Taksim Galatasaray Meydanı’nda bir saatlik vicdan nöbeti tutmaya devam edeceğiz.”