Suriye’nin, Nusaybin sınırına yakın Hasake (Al Hasakah) ilçesinde 26 Mayıs tarihinde IŞİD ile YPG-YPJ güçleri arasında yaşanan çatışmada ölen 4 YPG-YPJ’liden biri olan Seram Altunkılıç'ın (Seran Anatolya) cenazesi memleketi Kırşehir’in Boztepe ilçesi Çevirme köyünde toprağa verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracı ile Kırşehir'e getirilen sarı kırmızı yeşil bayrağa sarılı Seram Altunkılıç'ın cenazesi ailesi ve çok sayıda partili tarafından Kırşehir-Yozgat yol ayrımında karşılanarak cenaze kortej halinde Çevirme köyüne götürüldü. Ailesine evinde gösterilen ve kadınların taşıdığı cenazede 'şehit namırın (şehitler ölmez)', 'Hakkını Kürt halkına helal et', 'Biji Serok (çok yaşa vekil) sloganları atıldı ve Abdullah Öcalan'ın posterleri de taşındı. Kılınan cenaze namazının ardından kadınların omuzunda Seram Altunkılıç'ın cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

Edinilen bilgiye göre, 26 Mayıs'ta yaşanan Suriyenin Hasake- Merbruka çatışmaları sırasında, YPG-YPJ güçleri ile IŞİD arasında girilen çatışmalarda 4 YPG ve YPJ’li ölmüş ve cenazeleri, dün akşam saatlerinde Mardin Şenyurt Sınır Kapısı'ndan aileleri ve MEYA-DER yöneticileri tarafından teslim alınmıştı. Teslim alınan YPG ve YPJ'liler Bedrettin Akdemir (Ekin İnce Memet), Nabi Akman (Hasan Sabbah), Hacire Kurt (Newal Farqin), Seram Altunkılıç'ın (Seran Anatolya) cenazeleri, otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğru sınır kapısından giriş yapmıştı.

Cenazelerin otopsi işlemlerinin tamamlanmasından sonra, Hacire Kurt (Newal Farqin) Diyarbakır'da, Bedrettin Akdemir'in (Ekin İnce Memet) cenazesi memleketi Adana'ya, Nabi Akman (Hasan Sabbah) Batman'a, Seram Altunkılıç (Seran Anatolya) Kırşehir, Boztepe ilçesi, Çevirme köyünde toprağa verileceği öğrenildi.