Mersin'de işitme ve görme engelliler Herkes O'nu Okuyor Yarışmasına hazırlanıyor. Görme engellilerin sınava daha rahat hazırlanabilmeleri için kitapların seslendirilmiş hallerini mp3 çalarlar halinde engellilere hediye edildi. İşitme engellilere ise yarışmaya katılabilmeleri için kitaplar dağıtıldı.

İşitme ve görme engellilerin yarışmaya katılmalarının sağlanması için Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) İşitme Engelliler Derneği ve Görme Engelliler Derneği üyeleri ile Mersin İşitme Engellileri Eğitimine Destek ve Kalkındırma Derneği binasında bir araya geldi. Yapılan toplantıda hangi kitapların kimler tarafından seslendirileceği ve yarışmanın içeriği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Görme ve işitme engelli vatandaşlar Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatını bu yarışma vesilesiyle tekrar etmiş olacakları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MEKADİM Genel Sekreteri İsmail Elmacı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sas)’in hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor Projesi kapsamında Türkiye çapında kampanya başlatıldığını ifade etti. 8 Mart 2015'e kadar www.herkesonuokuyor.com adresine yarışma için müracaat edilebileceğini kaydeden Elmacı, kampanyanın sınavlarının 16-22 Mart tarihleri arasında yapılacağını aaktardı. Elmacı "Ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride belirlenen kitapları okuyanlara Mersin’de çeşitli hediyeler dağıtılacak. Hediyeler içinde umre ziyaretleri, diz üstü bilgisayarlar ve mini tabletler de bulunuyor." diye konuştu.

Sınava engelli vatandaşların usullerine uygun bir şekilde alınabilmeleri için özel sınıflar hazırlanacağını anlatan Elmacı şunları kaydetti: "Sınava daha rahat hazırlanabilmeleri için kitapların seslendirilmiş hallerini mp3 çalarlar halinde engelli kardeşlerimize hediye ettik. Amacımız insanlara sadece alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav)’in doğru bir şekilde okunmasını sağlamak. Bu yarışmaya önceki yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi bekliyoruz. Engelli derneklerimizin Peygamber Efendimiz (sav)’e olan sevgileri takdire şayan, hepsine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz."