Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK ve YDG-H'nin gençlik yapılanmasına yönelik olarak İslahiye ilçesinde 15 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Gaziantep Valiliği, operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince İslahiye Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla bölücü terör örgütü PKK/KCK YDG-H'nin gençlik yapılanmasına yönelik olarak Altınüzüm ve Boğaziçi mahallelerinde 16 şüpheliye ait 15 farklı adreste eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 7 kişinin ise firari olduğu anlaşıldı.

Gözaltında bulunan diğer 6 kişi de İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle İslahiye Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.