Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir piknik alanında tabancayla öldürülmüş halde bulunan Ökkeş Şimşek’in katil zanlıları yakalanarak adliyeye sevk edildi. Zanlılardan birisi, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.

İkamet ettiği Kahramanmaraş’ta 9 Şubat tarihinde ortadan kaybolan Ökkeş Şimşek’in cesedi, geçtiğimiz günlerde İslahiye ilçesi Fevzi Paşa beldesi Hasan Beyli yolu üzerindeki piknik alanında çobanlar tarafından bulunmuştu.

Şimşek’i öldüren kişi ya da kişilerin bulunmasıyla ilgili olarak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İslahiye Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Ekipler, Kahramanmaraş, İslahiye ve Nurdağı’ndaki çok sayıda adreste şüpheli ya da şüphelilerin bulunması için araştırma yaptı. Delil toplayarak aralarında Şimşek’in yakınlarının da bulunduğu onlarca kişinin ifadesine başvurdu.

Yapılan sorgular sonucunda Y.Ş.'nin, eşinin arkadaşı Mustafa T. ile gönül ilişkisinin bulunduğunu itiraf ederek cinayeti planlayarak işlediklerini söylediği öğrenildi. Evli ve 5 çocuk babası Mustafa T. ise ifadesinde arkadaşı Ökkeş Şimşek’i konuşmak için 9 Şubat’ta evinden aldığını ve piknik alanına götürüp ensesine tek el ateş ederek öldürüp kaçtığını anlattı. Güvenlik güçleri gözaltındaki Mustafa T. ve Y.Ş. ile cinayet öncesi ve sonrası yardım ettiği öne sürülen Orhan A. ve Ali A.’yı da gözaltına aldı. Şahıslar, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şimşek çiftinin 3 çocuğunun ise olayın ardından devlet korumasına alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kurumu'na yerleştirildiği bildirildi.