Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen polis memuru Ispartalı Sezgin Uludağ, binlerce vatandaş tarafından memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası oğlunu rüyasında gördüğünü ve ‘Baba ne yapıyorsun’ diye soru sorduğunu söyledi.

Uçakla Süleyman Demirel Havalimanı’na getirilen şehit polis Sezgin Uludağ'ın naaşı ilk olarak Hisar Mahallesindeki baba ocağına götürüldü. Evinde helallik alınan şehit polis Uludağ'ın naaşı daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Isparta Valiliği önüne getirildi. Şehidin cenazesine binlerce Ispartalı vatandaş katıldı. Burada şehidin özgeçmişi okundu. Şehit polis Uludağ'ın naaşı cenaze namazının kılınmasının ardından Isparta Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

10 AYDIR NUSAYBİN’DE GÖREV YAPIYOR

Terörist saldırıda şehit olan 3 yıllık polis memuru Sezgin Uludağ'ın Isparta merkez Hisar Mahallesinde oturan annesi Selver ve babası Mehmet Uludağ'a acı haberi Vali Vahdettin Özkan ile birlikte Emniyet Müdürü Halil Altan sabahın erken saatlerinde verdi. Şehit haberinin gelmesiyle birlikte eve dev Türk bayrağı asıldı. 3 erkek kardeşin en küçüğü olan şehit polisin yılbaşından önce Nusaybin'e tayin olduğu öğrenildi. Evde taziyeleri kabul eden baba Mehmet Uludağ ve annesi Selver Uludağ ise zaman zaman gözyaşlarını boğuldu. Anne Selver Uludağ, ‘kuzum, kuzum, kuzum gitti’ diye feryat etti.

‘OĞLUMU RÜYAMDA GÖRDÜM’

Üç erkek kardeşten en küçükleri olan Sezgin’i şehit veren baba Mehmet Uludağ, oğluyla en son iki gün önce görüştüğünü ve oğlunu rüyasında gördüğünü söyledi. Annesinin dün öğleden sonra oğluyla görüştüğünü ağabeyinin de akşam irtibat kurduğunu kaydeden acılı baba Uludağ, “Zaten o bizi arıyordu. Biz arayamıyorduk. Sabahleyin de haberi geldi. Önceki gün rüyamda gördüm onu. Kolay kolay rüya görmezdim. Rüyamda kapıyı açtı 'baba ne yapıyorsun' dedi. Ne oldu bir şey mi var dedim. 'Yok sen rahatına bak' dedi. Sonra uyandım Gece saat 3’tü ama görevde olabileceğini düşünerek aramadım. Sonra ararım dedim. Daha sonra annesini o aramış. Şükür dedim. 'Baba beni aramayın ben siz ararım' demişti. 'Görevde olurum telefonu açamam, sonra niye açmıyor telefonu diye düşünürsünüz, aramayın' demişti.” şeklinde oğluyla olan diyaloğunu aktardı.


ANNESİNE BAKMAK İÇİN İZİN ALMIŞTI

Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu oğlunun, 3,5 yıldır polis olduğunu ifade eden baba Uludağ, oğlunun ilk görev yerinin ise Kütahya olduğunu aktardı. Yılbaşından iki gün önce de Nusaybin’e şarka gittiğini belirten Mehmet Uludağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Annesi rahatsızlandı. Kendisine 6 ay kadar refakatçi izni verildi ve Isparta’ya geldi. Annesine baktı. Bir ay önce de görev yerine gitti. Gidince de ben geldim. Annesine şimdi ben bakıyordum. Annesini sık sık arardı. Üç oğlumdan o okudu. Puanı yüksekti arkadaşları polis olunca polisliği de sevince polis olmak istediğini söyledi. Çalışkan ve üstün başaralı bir çocuktu.”

KANSER HASTASI ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Pankreas rahatsızlığı olduğu öğrenilen anne Selver Uludağ’ın ağıtları ise yürekleri dağladı. Acılı anneye, sağlık ekipleri zaman zaman müdahale ederken, kadın polis memurları anneyi teselli etmeye çalıştı.