Bank Asya'ya yönelik hukuksuz operasyona karşı Isparta tek ses oldu.Vatandaşlar hukuksuzluğa tepkilerini göstermek için Isparta Banka Asya şubesi önünde toplanırken, şimdiye kadar Banka Asya'da hesabı olmayan emekli vatandaşların da hesap açtırdıkları görüldü.

İsminin yazılmasını istemeyen emekli vatandaş, televizyonlardaki haberlerden Bank Asya'ya siyasi olarak el konulduğunu öğrendiğini belirterek "Emeklinin alım gücü her geçen gün azalıyor. Cumhurbaşkanı belirli grubları toplayarak onlara güzel hamasetlerle pembe tablo çiziyor. Halbuki ortalık hiç de öyle değil altı ay öncesinde 75-80 kuruşa aldığım bir paket makarnayı şuan 1 lira 55 kuruşa, bir kg çayı 12 liraya alırken şuan 18 lira 90 kuruşa alıyorum. Bu da gösteriyor ki neredeyse benim yüzde eliye yakın alım gücüm azalmıştır. Bank Asya'ya el koyma işlemi siyasi olduğu gibi beni bu hareket daha da fakirleştirecek, döviz başını aldı gitti." şeklinde konuştu.

Bir diğer emekli vatandaş Ziya Baysan da yıllardır Bank Asya'yla çalıştığını hiçbir zaman zarar görmediklerini, mevduatlarını her zaman emin ellere teslim etmenin güvencesiyle yaşadıklarını vurgulayarak ölünceye kadar da çalışmaya devam edeceğini söyledi.