17 Temmuz 2014’de İsrail’in Filistin ve Gazze‘de gerçekleştirdiği saldırıları İsrail Büyükelçilik Konutu önünde protesto eden 4 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklar Hüseyin Yoldaş, Yunus Şanlı ile avukatları katıldı. Diğer sanıklar Levent Asma ve Mehmet Can Çağlayan ise duruşmaya katılmadı. Üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirten sanık Hüseyin Yoldaş, anayasal hakkını kullandığını ve beraatını istediğini söyledi. Diğer sanık Yusuf Şanlı ise soruşturma aşamasında verdiği ifadesini tekrar ettiğini anayasal hakkı olan gösteri ve yürüyüş hakkını kullandığını belirtti.

Sanık avukatlarından Fetullah Çiftçi, sanık Mehmet Can Çağlayan’ın işyerinden izin alamadığı, diğer sanık Levent Asma’ya ise tebligatın usulsüz ulaştırıldığını kaydetti. Çiftçi ayrıca, sanık Mehmet Can Çağlayan’ı diğer duruşmada hazır edeceklerini aktardı.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme sanık Levent Asma’nın zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

17 Temmuz 2014’de İsrail’in Filistin ve Gazze‘de gerçekleştirdiği saldırıları İsrail Büyükelçilik Konutu önünde protesto eden 4 kişi hakkında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama gerekçesi ile dava açılmıştı.