CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Üniversite Dayanışma Platformu, Öğretim Elemanları Derneği, Türk Tabipler Birliği temsilcileri, bazı üniversitelerden öğretim üyeleri ve milletvekilleri Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Söz alan temsilciler, rektör olarak Raşit Tükel'in İstanbul Üniversitesi'ne atanmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi'nde rektör seçimlerinde Prof. Dr. Raşit Tükel'in en çok oyu aldığını dile getiren Atıcı, her fırsatta mağdur edildiklerini ifade edenlerin 12 yıldır ülkeyi yönettiğini hatırlattı. "Milli iradeyse milli irade, sandıksa sandık, siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde Tükel'in atamasının yapılmasını bekliyoruz." diyen Atıcı, YÖK'ün siyasi kavganın içinde olmaması gerektiğini vurguladı.

"İktidarın 'listeye koyma beni uğraştırma' mantığına karşın, YÖK, bilimsel kriterlerine göre davranmalı ve sıralamayı yapmalıdır. Daha sonra Cumhurbaşkanı geçmişte yapılanları da değerlendirerek bu atamayı yapmalıdır." diyen Atıcı, Tükel'in geçen seçimlerde ikinci sırayı aldığını ve demokrasiye inancı doğrultusunda o dönemde adaylıktan geri çekildiğini ve birinci olan adayın atanması yönündeki iradesini beyan ettiğini belirterek "Şimdi Tükel'in benzer yaklaşımı diğer öğretim üyelerinden bekleme hakkı vardır. YÖK, bu demokratik centilmenliği de gözönüne almalı ve atama buna göre tesis edilmelidir." şeklinde konuştu.

En çok oyu alan Prof. Dr. Sedat Laçiner'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör atanmamasıyla ilgili bir soruya Atıcı, rektör atamaları ve üniversite yaşamının, siyasi hesaplaşmaların yapılmaması gereken bir yer olduğunu söyledi.

TTB Genel Sekreteri Özden Şener de "Sandık dediniz, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterin dediniz, işte sandıktan Raşit Tükel çıktı. Bu iradeye saygı gösterin. YÖK'ten ve Sayın Cumhurbaşkanı'ndan beklediğimiz budur." ifadelerini kullandı.