Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediyede ki işine son verildiği iddia edilen işçi Salim E. duruma tepki vermek adına ikinci işi olan iş merkezinin çatısına çıktı. Yaklaşık 45 dakika süren ikna çabası sonuç verirken, itfaiye ekipleri binanın hemen altında hava yatağını hazır bulundurdu.

İddiaya göre Ereğli Belediyesinde 4 aylık sözleşmeli işçi olarak giren ve bugün itibari ile sözleşmesi sona eren Salim E. isimli vatandaş, işsiz kalmasının verdiği moral bozukluğu ile temizlik işini yaptığı ikinci işi olan iş merkezinin çatısına çıktı. Ayaklarını boşluğa bırakan ve işsiz adamın binadan atlayabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak 112 sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hava yatağını kurdu. Bölünmüş yolda Uğur Mumcu Caddesi ile Devrek Yolayrımı güzergahı, araç trafiğine kapatıldı. Bu sırada, toplanan vatandaşlardan bazılarının cep telefonları ile olayı kaydettiği görüldü.

Olayı haber alan ve Salim E.’nin ağabeyi olduğunu öğrenilen Harun E., çatıya çıktı. Çatıda, uç bir noktada, ayakları sarkan vaziyette oturan Salim E.’yi, Emniyet Amiri Nurettin Çelik, kardeş Harun E. ve 4 polis, ikna ederek eylemine son verdirtmek istedi. Yaklaşık 45 dakika süren çaba sonuç verdi, Salim E., çatıda, güvenli bir bölgeye alındı. Burada, sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Salim E., ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.