'Usulsüz telefon dinleme' iddiasıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkartılan Rize Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe ile İstihbarat Başkomiseri Veli Akçay, avukatları nezaretinde ifade vermek için geldikleri Erzurum Adliye Sarayı önünde karga tulumba gözaltına alındı.

Erzurum’da polisler, görev skandalına imza attı. Usülsuz telefon dinlemeleriyle ilgili olarak öğle saatlerinde Erzurum Adliye Sarayı’na ifade vermek için gelen İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe ile İstihbarat Başkomiseri Veli Akçay, KOM Şube Müdürü’nün talimatıyla adliye kapısı önünde gözaltına alındı. Polisler ifade vermek için geldiklerini ve gözaltına alınamayacaklarını dile getirdi. Bu sırada avukatlar Şerafettin Laloğlu ve Hakan Dişkeser, KOM Müdüründen gözaltı kararını kendilerine ve müvekkillerine göstermesini istedi. KOM müdürü ise bu talebe direnerek, “Gözaltı kararı savcıda, gidin isteyin' dedi. Avukatlar ile KOM Müdürü arasında yaşanan gerginlik ‘kimlik gösterme’ ile devam etti.

Gözaltına alınan Mehmet Şevki Meşe’nin kız kardeşi ise gözaltı kararına tepki gösterdi. Bu sırada aynı davayla ilgili olarak 3 kişi de sabah saatlerinde Erzurum’da cumhuriyet savcılığına ifade verdi. Bu sırada bir grup vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile gözaltına alınan polislere destek için Adliye sarayı önüne geldi.