Hatay’ın Anavatan’a katılışının 76. yılında, İstiklal Caddesi’nde 76 tepsi künefe dağıtıldı. Künefeden tatmak isteyenler kuyruk oluşturdu. Sırada bekleyen bazı vatandaşlar künefe bitince tadamadı.

Hatay Günleri etkinliği çerçevesinde Vali Ercan Topaca ve belediye başkanları Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından İstiklal Caddesi’nde yürüyerek Galatasaray Meydanı’na gelen Hataylılar, yanlarında getirdikleri 76 tepsi künefeyi tabaklarla dağıttı. İlk dilimi Vali Topaca kesti. Halk oyunları oynandı, balon uçuruldu. Künefe yemek isteyenler kuyruk oluşturdu. Ancak, kuyruğa geçen çok olunca getirilen künefe yetmedi.

Hatay son dönemde şanssız olaylarla gündeme geldiğini söyleyen Vali Topaca, “Ancak Hatay güvenli, huzurlu bir şehirdir. İstiklal Caddesi’nde ne kadar güvenliysek, aynı şekilde Hatay’da ondan daha güvenli olduğumuzu söyleyebilirim. Hatay’ın keşfedilmeyi bekleyen birçok değeri var. Tarihi, kültürel değerlerimiz var. Künefemiz var. Biz getirdik ama herkese yetmez. Bütün dostlarımızı Hatay’a bekliyoruz.” diye konuştu.

Oyuncu ve şarkıcı Gökhan Güney de künefe etkinliğine katıldı. Arap kültürünün Hatay’la birleştiğini söyleyen Güney, “Çok çeşitli yemeklerimiz var. Künefeyi yerinde yemek lazım.” dedi.