Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde, tüm kurum ve kuruluşların ve halkımızdan gönüllülerin katılımlarıyla oluşturulan, arama-kurtarma-moral-destek birimi AKMOD'un il genelinde teşkilatlanma çalışmaları hız kazandı.

Büyükşehir yapılanması öncesi, şehir merkezinde, 90 mahallemizde, muhtarlar başkanlığında  30'ar kişilik AKMOD mahalle afet gönüllüleri oluşturulmuştu. Şu anda ise AKMOD mahalle afet ve itfaiye, gönüllüleri teşkilatlanma çalışmalarını tüm ilçelerimizdeki mahallelere yaymış durumda.

İtfaiye Daire Başkanlığımız,  ilk toplantısını 30 Nisan Çarşamba günü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde  Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Türkoğlu ve Pazarcık ilçe muhtarlarımızla geniş bir katılımla yapmıştı.

Benzer toplantılar, 5 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00'da Elbistan'da, saat 13.00'de Afşin'de, saat 15.00'de ise Göksun ilçe merkezlerimizde de, muhtarlarımızın yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi.

İlçelerimizdeki merkez mahalleler ve kırsaldaki mahallelerden yüzlerce muhtarımızın iştirak ettiği toplantılarda; 30'ar kişilik itfaiye ve mahalle afet gönüllü teşkillerinin oluşturulmasının önemi ve yapacakları işler, merkeze uzak yerleşim yerlerinde itfaiye ve mahalle afet gönüllülerinin teşkilatlanmasının elzem olduğu slaytlarla anlatıldı.

Toplantıların sonunda muhtarlarımıza, gönüllü teşkillerin katılım çizelgeleri ve halkımızın yoğun olarak bulunduğu mekanlara dağıtılmak üzere yangın güvenliği ve tedbirleri broşürleri verildi.