İlk olarak Midaş Tekstil'de başlatılan uygulama üç gün sürdü.

Üç gün boyunca Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD Başkanlığı eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde; Yangın'ın Yapısı, Gelişimi, Yangın Çeşitleri, Söndürme Maddeleri, Yangın Ekipmanları, Yangında Kurtarma, Yangına Erken Müdahale, İlk Yardım gibi konularda iki eğitmen tarafından eğitimler verildi.

Eğitimlerin ardından Yangınla Mücadele, Kurtarma ve Güvenlik Tatbikatı yapıldı.

Midaş Tekstil'de verilen eğitimlere güvenlik elemanları, şube müdürleri ve şeflerinden oluşan 43 personel katıldı.
Eğitimlerin sonunda Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD Başkanlığı tarafından Yangınla Mücadele, Kurtarma ve Güvenlik Eğitimi Belgesi verilecek.

Eğitimlerin amacına ilişkin bilgiler veren Kahramanmaraş İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder; “Eğitimlerimiz şehrimizdeki yangın riski taşıyan tüm fabrikalarda devam edecek. Müdürlüğümüz bünyesindeki 20 eğitmen arkadaşımız tarafından fabrikalarımızda Yangınla Mücadele, Kurtarma ve Güvenlik Eğitimlerini verecekler. Bu eğitimlerin verilmesinde amacımız yangın çıkmamasını sağlamak ve erken müdahale ile can ve mal kaybını önlemek ve en asgariye indirmek. Bu amacımız doğrultusunda İtfaiye Müdürlüğümüz ve AKMOD başkanlığımız tarafından doğal afetlerde güven ve kurtarma eğitimlerini vererek farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.