Çorum’da 25 metre yüksekliğindeki çam ağacının tepesinde mahsur kalan kediyi itfaiye ekipleri bulunduğu yerden indiremedi. İtfaiyenin parktan ayrılması üzerine, 18 yaşındaki genç tehlikeli bir tırmanışla kediyi kurtarmayı başardı.

Bahçelievler Mahallesi’ndeki Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda ilginç bir kedi kurtarma operasyonu yaşandı. Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte parka gelen Kutay Akça, kedisini gezinmesi için kafesinden çıkardı. Parkta bulunan köpeklerden korkan kedi, yaklaşık 25 metre yüksekliğindeki çam ağacına tırmandı. Akça ve arkadaşları kedinin ağaçtan inmesi için uzun uğraşlar verdi. Tüm çabaya rağmen kedi bulunduğu yerden indirilemeyince Çorum Belediyesi İtfaiyesi'nden yardım istendi. Yüksek merdivenli araç ile park içine giremeyen itfaiye görevlileri, seyyar merdiven yardımıyla kediye ulaşmaya çalıştı. Korkan kedi bu kez ağacın tepesine kadar tırmandı. Son çare olarak ağacı sallayarak kediyi aşağıya düşürmeye çalışan görevliler, bunda da başarılı olamayınca parktan ayrıldı.

İtfaiyenin gitmesi üzerine parkta bulunan 18 yaşındaki Metin Başıbüyük, 25 metrelik çam ağacına tırmanmaya başladı. Tehlikeli bir tırmanış gerçekleştiren çılgın genç, kediyi bulunduğu yerden almayı başardı. Tam aşağı indirildiği esnada kedi ağaçtan atlayarak tekrar kaçtı. Parktaki vatandaşların yakaladığı kedi sahibine teslim edildi.

Tehlikeli bir tırmanışla kediyi ağaçtan indirmeyi başaran Metin Başıbüyük, “Tırmandım çıktım. Tehlikeliydi ama çıktım” dedi.

Yaklaşık 2 saatlik bekleyişin ardından kedisine kavuşan Kutay Akça ise, itfaiyenin kediyi kurtaramadığını ve tekrar geleceklerini söyleyerek parktan ayrıldığını belirtti. Akça, parktaki bir vatandaşın ağaca çıkarak kediyi kurtardığını ifade etti.