İzmir'de, Aliağa–Cumaovası arasında sefer yapan İZBAN treninde, seyir halindeyken patlama meydana geldi. Korkan yolcular, duran trenden raylara atladı ve Alsancak Garı’na kadar yürüdü. Elektrik aksamında bir arklanmadan (kıvılcımlanma) kaynaklandığı belirtilen patlamada ve yaşanan izdihamda yaralanan 6 kişi, cankurtaranlarla hastaneye kaldırıldı.

Hilâl İstasyonu'ndan Alsancak İstasyonu'na gidiş sırasında ilk vagonda, elektrik tesisatındaki bir arklanmadan dolayı patlama meydana geldi. Yolcular, trenden korkuyla raylara atladı. Bazı yolcular, çıkan izdihamda yaralandı. Alsancak Garı'na çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bazı yolcuların vücudunda patlama sebebiyle küçük yanıklar oluşurken bazıları şoka girdi. Yürüyerek Alsancak Garı'na ulaşan yolculardan yaralı olanlara, sağlık görevlileri müdahale etti. Yolculardan Sema Cantürk Yavuz, "Patlama sesi geldi, hareket halindeyken. Tren aniden durdu ve kapılar açıldı. Yüzünde yanıklar oluşan genç bir kız vardı, onun çığlıklarını duydum. Trenden inip Alsancak Gar'a kadar yürüdük, yaralılar da aynı şekilde. Kimisi yürüdü, kimisi yolda kaldı." dedi. Alsancak Garı önüne gelen cankurtaranlarla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan altı yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bir süre aksayan tren seferleri, arızanın giderilmesinin ardından normale döndü.

İZBAN: PATLAMA ARKLANMADAN DOLAYI OLDU

İZBAN yetkilileri, olayla ilgili açıklamada şunları kaydetti: "İZBAN'ın, TCDD'den iki yıl önce sürücüsüyle birlikte kiraladığı 10 tren setinden birinin elektrik aksamında arklanma (kıvılcımlanma) yaşandı. Trenin Alsancak İstayonu'na girmesi esnasında yaşanan arklanma nedeniyle bazı yolcular, paniğe kapılıp set kapılarını manuel açarak raylara inmeye çalıştı. Anons ve yönlendirmeyi beklemeden yapılan bu hareket nedeniyle trenden atlayıp raylara düşen bir yolcunun bacağı kırılırken bir diğerinin ise yüzünde hafif yaralanmalar meydana geldi. İZBAN ekipleri, arklanmaya anında müdahale ederek olayı büyümeden önledi. Trenler, üst düzey ve teknolojik güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Yolcularımızın bu gibi durumlarda mutlaka anonsları ve yönlendirmeleri takip etmelerini, raylara hiçbir şekilde inmemelerini önemle hatırlatırız."