İzmir'in Balçova ilçesinde bir banka şubesine gelen kimliği belirsiz iki kişi yüklü miktarda para ve güvenlik görevlisinin silahını alarak kaçtı. İki zanlının 200 bin TL’nin üzerinde parayı torbaya doldurarak kaçtığını belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Failler yakalanana kadar arkadaşlarımızın
bayram istirahati olmayacak" dedi.

Soygun, bugün saat 16.45 sıralarında Mithatpaşa Caddesi'ndeki bir bankanın şubesinde meydana geldi. Bankanın önüne motosikletle gelen 2 kişi, ardından inip içeri girdi. Yüzlerini motosiklet kaskı takarak gizleyen pompalı tüfekli kişiler, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi ve silahını aldı. Banka görevlilerinden nakit paraları poşete koymalarını isteyen soyguncular, paraların konulduğu poşet ile plakasız motosikletle olay yerinden uzaklaştı.
Soygunun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, geniş çaplı bir arama başlattı. Tüm ekiplerin alarma geçtiği olay sonrasında ilçeyi ablukaya alan ekipler, banka görüntülerini de izleyerek şahısların eşkallerini telsizlerden tüm birimlere bildirdi. İlçedeki kavşakları da tutan polis ekipleri, civardaki eşkale uygun plakasız motosikletleri de tek tek inceledi. Arama çalışmaları kapsamında helikopterle havadan da arama yapılıyor.

'BANKA SOYGUNCULARI BULUNANA KADAR EKİPLERE TATİL YOK'

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya olay yerine gelerek incelemeler bulundu. Ölüm ya da yaralama olayının olmadığı soygunda iki zanlının 200 bin liranın üzerinde parayı torbaya doldurarak kaçtığını belirten Uzunkaya, “Failler yakalanana kadar arkadaşlarımız ne akşam istirahati ne bayram istirahati olmayacak şekilde bu duruma kenetlenmiş durumda” dedi.

Bölgede helikopter destekli tüm resmi ve sivil ekiplerle çalışmaların devam ettiğini kaydeden Uzunkaya şu bilgileri verdi: “Bir takım tespitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda hem olay aydınlatılacak hem de failler yakalanacak. Failler yakalanana kadar arkadaşlarımız ne akşam istirahati ne bayram istirahati olmayacak şekilde bu duruma kenetlenmiş durumda. Ölü ve yaralı olmaması sevindirici çünkü gelen şahıslar olay yerine pompalı tüfekle gelmişler. Her konuyu değerlendiriyoruz. Örgütsel midir, siyasi midir; her ihtimali en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz.”