İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda yurt dışından getirildikten sonra kaçak olarak kullanılan 17 lüks otomobil ele geçirildi. 35 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından getirildikten sonra mevzuata aykırı şekilde ülke içinde bırakılan lüks araçlarla ilgili yaptıkları araştırmalar sonucu İzmir, Denizli ve Afyon'da operasyon düzenlendi. İzmir'de 2, Denizli'de 13 ve Afyon'da 2 olmak üzere piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon lira olduğu belirtilen 17 lüks otomobile el konuldu. Gürcistan plakalı lüks araçların yasal süresi dolduğu halde mevzuata aykırı şekilde Türkiye'de kullanıldığı, satın alan ve kullanan şüphelilerin piyasa değerinin altında sattığı tespit edildi.

İncelemelerde Gürcistan'da kurdukları şirketleri üzerine satın aldıkları lüks otomobilleri Gürcistan uyruklu şahıslar aracılığıyla Türkiye’ye getirdikleri, piyasa fiyatının çok altında satışa sunulduğu ve kiralandığı tespit edildi. Olayla ilgisi bulunduğu iddia edilen 35 şüpheli hakkında ilgili cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.