İzmir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Güzelbahçe Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi törenle hizmete girdi. Güzelbahçe ilçesindeki merkezin açılışına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Törende konuşan Avcı, Yaşar ailesine teşekkür ederek, İslam kültüründe "kesintisiz iyilik" anlamında kullanılan "sadaka-i cariye" kavramını hatırlatarak, hayırseverlere imrendiğini söyledi.

Törene Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakcı, işadamı Selçuk Yaşar'ın oğlu Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SELİM YAŞAR: İZMİR’DE 7 BİNİ AŞKIN OTİZMLİ BİREY VAR

Törende konuşan Güzelbahçe Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, İzmir’de 7 binin üzerinde otizmli bulunduğunu söyledi. Bakan Avcı’dan otizmli çocuklar için destek isteyen Yaşar, "Otizmli çocuklara destek vermek amacıyla Milli Eğitim müfredatında ve norm kadrolarda yapılacak değişikliklerle önümüzü açmanızı canıgönülden diliyoruz. 4 yaşından 23 yaşına kadar olan otizmli bireylere ücretsiz eğitim veriliyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize verdiği hedefler doğrultusunda, bu vatanda yaşayan insanlarımızın tamamını kucaklama gereği ve düşüncesiyle otizmli çocuklarımıza eğitim vererek hayata ve ekonomimize kazandırmak, bu okulun yapım amacıdır. Okulumuz, okul öncesi eğitimin üzerine verilen 12 yıllık eğitim ve iş uygulama eğitimiyle 4'ten 23 yaşına kadar eğitim verebilecek bir yapıda planlanmıştır. Şu anda 54 öğrencimiz eğitim almaktadır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı da, “İmkânı olan hayırseverlerimizin böyle güzel eserler meydana getirmesine gıpta ediyorum. Bu okulda eğitim gören çocuklarımız defterlerine bir harf yazdıklarında, o hayırseverlerin defterlerine de binlerce güzel harf yazılıyor. Biz bakanlık literatüründe artık 'üstün zekalı' tabirini kullanmıyoruz, 'özel yetenekli' diyoruz. Her çocuğumuzun özel yeteneği var. Dolayısıyla burada eğitim görecek çocuklarımızın da içlerinde kimbilir ne cevherler var. Bu kurumlar, onların bu yeteneklerini açığa çıkarmaya vesile olacak." dedi.

Törende otizmli çocukların da yer aldığı halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Bakan Avcı, Yaşar ve Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitbaşı, kurdele keserek merkezi hizmete açtı. Nabi Avcı ve beraberindekiler, daha sonra okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Bakan Avcı’ya, otizmli çocukların yaptıkları hediyelik eşyalardan hediye edildi.

32 DERSLİKLİ MESLEK LİSESİ AÇILDI

Bakan Nabi Avcı daha sonra Karabağlar ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan 32 derslikli Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Avcı, "2002-2003 eğitim öğretim yılında İzmir genelinde 11 anaokulu varmış, bugünse bu rakam 60'a çıkmış. İlk ve ortaokul daha önce biraradaydı, 2002-2003 eğitim öğretim yılında toplam 892 iken bugün 704 ilkokul ve 459 ortaokul, toplam 1163'e yükselmiş; açacaklarımız bunlara dahil değil." dedi.

Bakan Avcı ve beraberindekiler, daha sonra okulu gezdi. Avcı, öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan yaş pastayı kesip gazetecilere ikram etti.