Ankara'da yapılacak barış mitingi öncesi yapılan bombalı terör saldırısında 86 kişinin yaşamını yitirmesiyle ülke yasa boğulurken, İzmir'de saldırıyı protesto gösterisinde olay çıktı. Polisin defalarca uyarmasına rağmen yolu trafiğe kapatarak taş atan gruba polis müdahale etti. Olaylarda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için HDP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partiler, STK’lar ve sendika üyeleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplandı.

Hükümet aleyhine sloganlar atan kalabalık grup, Basmane Meydanı'nba yürümek istedi. Polis ise grubun yürüyüşüne izin vermedi ve basın açıklamasını yaparak dağılmalarını istedi. Yaşanan gerginlik sonrası protestocuların Gündoğdu Meydanı'na yürümesine izin verildi. Meydana gelen protestocu grup, 1. Kordon'dan yürümek isteyince bir kez daha polis engeliyle karşılaştı.

Polis, grubun yürümesine izin vermedi. Burada göstericilerin arasındaki bazı kişiler polise havai fişekle saldırdı. Göstericiler polisin izin vermemesi üzerine yeniden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine gitti. Burada yolu iki yönlü olarak trafiğe kapatan ve polise taşla saldıran göstericilere polis müdahale etti. Müdahale sırasında yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.