İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde çoğunluğunu HDP'lilerin oluşturduğu bir grup, Kobani'de IŞİD ile çatışmada ölen Aziz Güler'i anmak için oturma eylemi yapmak istedi. Polis, gruba müdahale ederek 37 kişiyi gözaltına aldı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde Birleşik Devrimci Parti önderliğinde toplanan ve aralarında HDP milletvekili adaylarının da bulunduğu bir grup, iddiaya göre Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler için basın açıklaması düzenledi. Grup daha sonra saat 18.00'e kadar alanı taziye yeri kabul edeceklerini bildirip oturmaya başladı.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grup liderleriyle görüşüp burada taziye alanı kurmanın yasak olduğunu bildirip grubun dağılmasını istedi. Grup dağılmama kararı aldı ve saat 18.00'e kadar duracaklarını bildirdi. Grubun dağılmaması üzerine çevredeki vatandaşlar uzaklaştırılarak, Çevik Kuvvet ekipleri çember altına aldığı eylemcileri tek tek gözaltına alındı. Aralarında HDP İzmir milletvekili adayları Semra Uzunok, Canan Kaplan ile HDP İzmir İl yöneticileri Naile Eroğluer Yiğit ve Hacay Yılmaz ile Birleşik Devrimci Parti il yöneticilerinin de bulunduğu 37 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.