İzmir’i Instagram üzerinden Türkiye ve dünya ile buluşturacak olan "@Cityofİzmir" projesi, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) evsahipliğinde başlıyor. İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası’nın desteği, Pegasus Hava Yolları, İzmir Swissotel, Renaissance Otel İzmir, Karaca Otel ve Asyakıt’ın sponsorluğuyla yürütülecek proje kapsamında Instagram fenomenleri, şehir bloggerları, köşe yazarları, seyahat yazarları, dergi editörleri ve lezzet bloggerları İzmir’e gelmeye hazırlanıyor. Hafta sonu destinasyonu konumlandırmasında Türkiye ve dünyada başka bir noktaya taşıyacak bu sosyal medya projesi, Ege’nin incisini dünya şehirleri arasına sokacak.

EGİAD tarafından hazırlanan @cityofizmir, takipçi sayısı 100 bin ile 1 milyon arasında değişen Instagram fenomenleri, şehir bloggerları, köşe yazarları, seyahat yazarları, dergi editörleri ve lezzet bloggerlarının 9-26 Nisan 2015 arasında, farklı rotalarla İzmir’de ağırlanmasıyla başlayacak. Şehri nisan ayı boyunca ziyaret edecek fenomenler, hem kendi hesapları hem de İzmir’in yeni resmi Instagram hesabı "@cityofizmir" üzerinden paylaşımlar ve özgün içeriklerle şehrin özellikle ilkbahar aylarında mutlaka atlanıp gidilmesi gereken bir keyif destinasyonu olduğunu vurgulayacak.

@CITYOFIZMIR HESABI NASIL İŞLEYECEK?

Nisan ayında Türkiye’den, eylül ve ekim ayında ise bütün dünyadan fenomenler, yazarlar ve bloggerlar, yedişer kişilik ekipler halinde beşer gün boyunca İzmir’de ağırlanacak. Ekipler, projenin koordinatörü ve seyahat yazarı Bahar Akıncı rehberliğinde, belirlenecek rotalarda İzmir’i gezecek ve fotoğraflayacak. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan Agora’ya, Urla yarımadasından Sığacık Pazarı’na, Kordon’da günbatımından Tuzla deltasında gündoğumuna, bisiklet yollarından Tarihi Asansör’e, Alsancak ve Bornova’daki sanat galerilerinden Adnan Saygun’a, fayton gezintisinden deniz ulaşımına, yelken turundan Homeros Vadisi’ne kadar İzmir’in her anını, baharın en güzel ayında fotoğraflayacak olan ekipler, hesapları üzerinden "@cityofizmir hesabını" işaretleyerek paylaşımda bulunacak. Aynı anda EGİAD tarafından yönetilecek İzmir’in yeni resmi Instagram hesabı olan "@CityOfİzmir" de fenomenlerin çektiği fotoğrafları ve özgün içerikleri yayımlayacak. Nisan sonunda 20 bin, bir yıl sonunda ise 60 ile 100 bin arasında takipçiye ulaşması hedeflenen proje sayesinde İzmir, İzmirlilerin bile bilmediği pek çok yönüyle tanıtılmış olacak. İzmir’e gelmeyi planlayan gezginler için bir rehber niteliğini taşıyacak.