Kayseri ve çevre illerinde, daha çok kamu araçlarının depolarından kurdukları düzenekle akaryakıt çalarak nakliyeciler sitesinde ucuza satan 4 kişilik şebeke, Yahyalı ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Son yıllarda, özellikle hava karardıktan sonra arazide çalışan kamu araçlarının depolarından akaryakıt hırsızlığı olaylarının artması üzerine jandarma tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı. Araştırmada, Kayseri merkez, İncesu ve Melikgazi ilçesinde oturan yaşları 25 ile 35 arasında değişen, A.H., H.S., B.E., M.Y.’nin Niğde, Nevşehir, Aksaray, Yozgat’a bağlı bölgelerde de kamu araçlarından akaryakıt hırsızlığı yaptığı belirlendi.

Kendilerine ait taksi ve pikapta kurdukları düzenekle, kamu araçlarından akaryakıt çalan bu şebekenin bölgelerine geleceği istihbaratını alan Yahyalı Jandarma ekipleri, Yuları ve İlyaslı arasında çalışan belediye ekiplerinin bulunduğu bölgede önlem aldı. Belediye araçlarının deposundan akaryakıt çekerken 4 şüpheli suçüstü yakalandı.

Çeşitli illerden kurdukları düzenekle daha çok kamuya ait iş makinalarının akaryakıtını çaldıklarını itiraf eden şüpheliler, bu yakıtları Kayseri Kamyoncu-Nakliyeciler sitesinde piyasa değerinin altında TIR ve kamyonculara satarak geçimlerini sağladıklarına dikkat çekti.

4 şüpheli mahkemece tutuklandı.