İstanbul’da, jandarmanın insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik operasyonunda 9’u yabancı uyruklu kadın olmak üzere, 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, internetten tanıştıkları kadınları iş vaadiyle Türkiye'ye getirttikleri belirtildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri, intirnet üzerinden tanıştıkları kadınları iş vaadiyle Türkiye'ye getiren şahısları takibe aldı. Yaklaşık 5 aylık takip sonunda operasyon yapmaya karar veren jandarma, şüphelilerin bulundukları eğlence mekânları ve otellere 150 kişilik ekiple baskın yaptı. Moldova, Ukrayna ve Kırgızistan uyruklu toplam 9 kadın ile birlikte, kadınları Türkiye’ye getirdikleri ve çalıştırdıkları iddia edilen 4 kişiyi de gözaltına aldı.

Yabancı uyruklu kadınlar sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fuhuşa yer temini iddiasıyla ifadesi alınan otel yetkilileri hakkında da yasal işlem yapıldı. Jandarma kamerasının da kayıtta olduğu operasyonda jandarma görevlileri de yer aldı. Yapılan arama ve kontroller kayıt altına alındı.