Konferansa Katılımcı olarak Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki TEMUR, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet SABUNCU, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman ACER, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet KARA Konuşmacı olarak katıldılar. 
Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda açılış Konuşmasını Kahramanmaraş Teknik Elemanları Derneği Başkanı Adem AKBABA gerçekleştirdi. KA-TED Başkanı Adem AKBABA şunları söyledi:

Bilindiği üzere, öğrencilikte en zor mesele, mezuniyet sonrası “gelecek” kaygısıdır. Bu vesile ile orman mühendislerinin kamu ve özel sektörde istihdamına yönelik programın birinci ayağı olan kamu istihdamı konusudur.   

Bu programın düzenlenmesindeki amaç, öğrenci arkadaşlarımıza gelecek hayatlarında, kamu istihdamına yönelik bilinç sahibi olmaları ve mesleki kariyerlerine yön vermeleri hususunda, bu işi en iyilerin ağzından göstermek ve şüphesiz en iyi seçimi yapmalarını sağlamaya çalışmaktır. Kamuda olduğu gibi artık orman mühendislerinin kamu dışında çalışma durumu da söz konusu olmuştur. Özel sektörde çalışan bir orman mühendisi kardeşiniz olarak, programın ikinci ayagı olan, orman mühendislerinin özel sektörde istihdamına yönelik ikinci bir program ileriki günlerde yapılacaktır. 

Staj dönemlerinde, 100'den fazla öğrenci arkadaşlara “staj yeri”  bulmalarında yardımcı olunmuştur.

İlimizde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla ve özel sektörle dernek olarak, kahvaltı, ziyaret, konferans gibi, küçük ve büyük çapta programlar düzenleyerek yakın ilişkiler kurulmaktadır. Bugün kü ortak olduğumuz program da bu faaliyetlerimize çok güzel bir örnektir. Derneğimiz bu misyon çerçevesinde destek veren üye ve gönüllülerimizin sayısı kısa sürede 500'e ulaşmıştır

Daha sonra konuşma yapan K.S.Ü. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bektaş da şunları söyledi: “Bilindiği gibi öğrencilerimize birkaç aşamadan oluşan eğitim süreci vardır. Önce torik, sonra laboratuar daha sonra da saha deneyimi olmak üzere eğitim alınıyor. Bu Saygıdeğer Meslek Arkadaşlarımız Orman Bölge Müdürlerimizin desteği ile arazilere gitme fırsatı buluyoruz. Uygulamayı bizzat gerçekleştiren tecribe kaynağı olan yöneticilerimiz sağ olsunlar öğrencilerimize yön göstermek için geldiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Adem Beye böylesi bir etkinliğe öncülük etmesi sebebiyle çok teşekkür ederim.”
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet SABUNCU: “Orman mühendisliğinin diğer mesleklerden değişik bir meslek gurubudur. Uygulamada çok zevkle çalışabilir bir meslektir. Orman mühendisliğinin bir aile yönetir gibi aile bağlarını yönetir gibi bir meslek gurubudur. Yönetimi iyi bilmeyi gerektirdiği gibi inisiyatif gerektiriyor. Arkadaşlara tavsiyem mesleği severek yapsınlar.”

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman ACER şöyle Konuştu: “Öğrenciler için böylesi bir program tertipleyen KA-TED ve Orman Fakültesi Yetkililerine çok teşekkür ediyorum. STK'ların böylesi konularda öncelik etmeleri sosyal bir sorumluluktur. Bu meslek de en üzüldüğüm şey mesleğin ucundan tutarak çalışan arkadaşlarımızdır. Bu meslek özünde de sözünde de sevilerek ve isteyerek yapılması gereken bir meslektir. Sadece devletten maaş almak için yapılacak bir meslek değildir.” 

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet KARA'da, Üniversitelere daha çok araştırma yapabilmeleri hususunda yer tayin edilerek daha fazla araştırma yapılmasını gerçekleştirerek mesleklerini daha iyi öğrenerek iş hayatlarında daha başarılı olacaklarını söyledi. 
Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur şunları söyledi: “Kamuda çeşitli kurumlar orman mühendisi barındırmaktadır. Kurumumuzda 4545 orman mühendisi vardır. Bünyesinde en çok mühendis barındıran kurum bizim kurumumuzdur. Yıllık mezunların yarısını biz bünyemize katıyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız kamu kurumunu sadece para kazanmak için düşünülmesidir. Ben bu işi, mesleği seviyoruz. Çünkü benim gözümde memleketi, Anadolu'yu en iyi tanıyan meslek gurubu Orman Mühendisidir. Orman mühendisliği hem kamuda hem özelde yapılabilmektedir. Biz daha iyi bir eğitimle önümüzde ki kamu ve özelde iş alanımızı genişletebiliriz. 

Orman mühendisi geniş bilgiye sahip olduğundan çok geniş alanları kendisi oluşturabilir. Kamunun bir çok bölümünde ihtiyaç duyulan bir konumdur.”

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan TEMUR, bu mesleği severek yapanların kendi seviyelerine gelebileceklerini unutmamalarını tavsiye etti. 

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki TEMUR, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman ACER'e, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet KARA'ya ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet SABUNCU'ya KA-TED ve Orman Fakültesi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Ramazan AYDIN ”“ K.MARAŞ